Volvo araçlar Microsoft Band 2 akıllı bileklikler üzerinden sesle kontrol edilecek

Volvo tarafından CES 2016'da duyurulan yeni özellikle birlikte bundan böyle Volvo otomobiller Microsoft'un akıllı bilekliği Microsoft Band 2 üzerinden sesle kontrol edilebiliyor olacak.
Volvo araçlar Microsoft Band 2 akıllı bileklikler üzerinden sesle kontrol edilecek

volvo-microsoft-band-2İsveç merkezli otomobil üreticisi Volvo, Microsoft ile daha önce HoloLens vesilesiyle başladığı işbirliğine yeni alanlar eklemeye devam ediyor. Volvo tarafından CES 2016'da duyurulan yeni özellikle birlikte bundan böyle Volvo otomobiller Microsoft'un akıllı bilekliği Microsoft Band 2 üzerinden sesle kontrol edilebiliyor olacak.

250 dolarlık satış fiyatıyla satışa çıkan Microsoft Band 2'deki  Volvo on Call uygulaması, Volvo aracınızı kontrol edebilmenizi sağlayacak.  Microsoft Band 2 aracılığıyla, otomobilleri ile konuşabilecek olan sürücüler sesle komut özelliği sayesinde otomobillerine uzaktan komut verebilecek. Bu komutlar arasında navigasyonu ayarlamak, klimayı açmak, kapıları kilitlemek, aracın farlarını yakmak ve kornayı çalmak mevcut.

Konuyla ilgili açıklama yapan Volvo araç grubun  elektrik ve elektronikten sorumlu VP'si Thomas M. Müller, açıklamasında sesle kontrolün sadece bir başlangıç olduğunu ve dijital asistanlık fonksiyonelitelerine yenilerinin ekleneceğini de belirtti. Volvo da basın bülteninde, 33 yıl önce yayına giren Knight Rider (Kara Şimşek) dizisindeki KITT'e atıfta bulundu ve Microsoft ile Volvo'nun sesle kontrol özelliğini geri getirdiğini esprili bir şekilde duyurmuş oldu.

Şimdilik sadece duyurulan ve aşağıda bir tanıtım videosunu izleyebileceğiniz bu entegrasyonun 2016 yılının bahar aylarında devreye alınmış ve son model Volvo araçlarda kullanılabiliyor olması beklenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.