Nikon, aksiyon kamerası KeyMission 360'ı duyurdu

Nikon, aksiyon kamerası KeyMission 360'ı duyurdu

nikon-keymissionNikon bugün CES 2016 fuarındaki etkinliğinde sadece yeni fotoğraf makineleri duyurmak kalmadı, kendisini aksiyon kameraları rekabetine sokacak olan yeni modeli KeyMission 360'ı da görücüye çıkardı. Nikon'un aksiyon kamerası KeyMission 360 adından anlaşılabileceği üzere 360 derece video çekebilme kabiliyetine sahip olarak gelecek. Kısacası KeyMission 360 kutudan çıkar çıkmaz sanal gerçekliğe hazır bir aksiyon kamerası olacak.

KeyMission 360'ın ufak bir küp olarak tasarlanmış olan tasarımsal çizgisini incelediğimizde görüyoruz ki GoPro'nun son kamerası Hero 4 Session ile büyük benzerlikler gösteriyor. 2 metreye kadar darbelere, 30 metreye kadar ise suya dayanıklı olarak tasarlanmış. KeyMission 360 ile böylece su altında da 360 derece açılı videolar çekebilmek mümkün olacak. KeyMission 360'ın 4K kalitesinde videolar çekebileceğinin açıklandığını da belirtelim.

Bildiğiniz gibi geçen sene YouTube'un 360 derece desteği ve Facebook'un 360 derece video formatını desteklemeye başlamış olmasıyla birlikte, 360 derece videoların 2016 yılında daha çok karşılaşacağımızın sinyallerini zaten almıştık. 360 derece video kamera geliştiren girişimlerin yanında, Nikon gibi büyük bir markanın pazara girmesi de pazaredaki rekabeti eminiz kızıştıracak.

Henüz fiyatı anılmamış olan Nikon KeyMission 360'ın bu yılın bahar aylarında satışa sunulması bekleniyor. KeyMission 360'ın yayınlanan resmi tanıtım videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.