LinkedIn kullanıcıları bölündü: 'Terkedin' vs 'Silin'

LinkedIn kullanıcıları bölündü: 'Terkedin' vs 'Silin'

LinkedIn Türkiye'de 2016'ya biraz daha bölünmüş bir şekilde girdi. Kullanıcıların profesyonel ağın nasıl kullanılması gerektiği konusunda uzlaşamadığı LinkedIn'de bir süredir devam eden 'Terkedin' protestosuna tepki olarak 'Silin' sloganları yükseliyor.

Konuya aşina olmayanlar için sorun, geçtiğimiz Eylül ayında gündeme getirdiğimiz LinkedIn'de taciz problemi. Bilinen vakaların çoğunu, erkek kullanıcıların profesyonel bağlantılarını kötüye kullanarak network'lerindeki kadın kullanıcıları taciz etmesi oluşturuyor. Buna bir tepki olaraksa geçtiğimiz Ekim ayından bu yana LinkedIn'in Türkiye'deki kullanıcıları "İş bağlantısı, bilgi alışverişi gibi profesyonel amaçlar dışında flört ve eğlence için burada olanlar, lütfen burayı terkedin" yazılı deyim yerindeyse online pankartlar paylaşıyorlar.

linkedin terkedin

Eyleme diğer sosyal ağlardan da destek geliyor ve kullanıcıları tacizle birlikte LinkedIn'in sahte profil ve porno gibi sorunlarına karşı tepkilerini gösteriyorlar.

Ancak tüm LinkedIn kullanıcıları bu söylemi desteklemiyor. Adı profesyonel ağ bile olsa LinkedIn'de ne yapacağına kendisinin karar vereceğini savunan kullanıcılar tepkilerini 'Silin' paylaşımlarıyla ortaya koyuyorlar. 'Silin' cephesinin savunması, çevreye rahatsızlık verdiklerini düşünenlerin kendilerini kolaylıkla bağlantılarından çıkarabilecekleri yönünde.

silin

Bölünmüşlük LinkedIn'in profesyonel ve sosyal ağ arasındaki ince çizgide konumlanmasıyla ilgili önemli soruları da beraberinde getiriyor. Kullanıcıların birbirlerine olduğu kadar LinkedIn'e de tepki göstermelerinin gerekip gerekmediği bir diğer soru. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

LinkedIn geçtiğimiz Aralık ayında mobil uygulamasını yenilemiş ancak yapısal sorunlarıyla ilgili birçok noktayı dokunmadan bırakmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.