Kameraya sahip en küçük drone: Axis Vidius

Kameraya sahip en küçük drone: Axis Vidius

İnsansız hava aracı yani drone üreticisi Axis, bir kameraya sahip en küçük boyutlu drone'u olarak anılacak Vidius için ön siparişleri toplamaya başladı.

Axis Vidius 4.3cm en, 4.3cm boy ve 2.5cm uzunluğa sahip, avucunuzun içine sığacak kadar küçük bir drone. En büyük özelliği ise bu küçük boyutlarına bir de kamera sığdırabilmiş olması. Daha önce piyasaya çıkan SKEYE gibi rakip modelleri de küçük drone'lar yapmayı başarabilmiş ancak bir de içerisine kamera yerleştirememişti. Vidius, 150 mAh bataryaya sahip. 20 dakikalık bir şarj ile 5 ile 7 dakika arasında havada kalabiliyor. Toplamda 100 feet, yani 30 metrelik bir uzaklığa kadar uçabilen ve kontrol edilebilen drone'un menzili doğal olarak düşük. Ancak ev içi eğlence kullanımı için oldukça ideal diyebiliriz, Vidius'un ufak boyutlarıyla dış şartlardaki rüzgarla baş edemeyeceği aşikar.

Axis Vidius'un bir diğer önemli özelliği ise hafif ağırlığı ile Federal Havacılık Dairesi (FAA) tarafından kayıt altına alınması zorunluluğu bulunan drone modelleri arasında yer almaması. Kısacası Vidius'u ABD'de satın alan kullanıcılar bu drone modelini kayıt ettirmek zorunda değiller.

Kendine ait olan ve iki kalem pil ile çalışan kumandasıyla kontrol edilen Vidius'un çektiği videoların kalitesi ise 420p. Yani kamerası olmasına rağmen Vidus'dan çok yüksek kalitede bir görüntü de bekleyemiyoruz. Ancak ürün uygun fiyatıyla karşımıza çıkıyor, Ocak ayının sonunda piyasaya çıkması beklenen Axis Vidius'un fiyatının 95 dolar olarak belirlenmiş. Vidius kendi web sitesi üstünden 7 Ocak'a kadar topladığı ön siparişlerde ise 75 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.