iPhone 7, daha güçlü pil ve 256GB depolama seçeneğiyle gelebilir

iPhone 7, daha güçlü pil ve 256GB depolama seçeneğiyle gelebilir

Apple'ın bu yıl içerisinde tanıtması beklenen yeni akıllı telefonu iPhone 7 ile ilgili ilk söylentiler yeni yılın hemen başında ortaya çıkmaya başladı.

Çin'de yayın yapan mydrivers.com adlı sitede yer alan habere göre, Apple'ın bu yıl tanıtması beklenen iPhone 7 modeli, 256GB'lık hafıza seçeneğine de sahip olacak. Bununla birlikte yine iPhone 7'nin batarya gücünün de 3100 mAh'e çıkması bekleniyor.

Çinli web sitesi çoğu zaman kaynak olarak Apple için üretim yapan Foxconn fabrikası çalışanlarını gösterirken, daha önce de Apple'ın iPhone modelleriyle ilgili sızıntıların kaynağının bu fabrikalar olması çok alışagelmiş bir durum oluyor. iPhone 7'de yeni bir tasarımla gelmesi karşımıza çıkması beklenen Apple'ın, özellikle batarya konusunda çalıştığı bilinen bir gerçekti. Bu yüzden Apple'ın iPhone 6s Plus modelinde kullandığı 2750 mAh'lik batarya yerine bundan yüzde 12.7 daha yüksek kapasitede hizmet verecek 3100 mAh'lik bir batarya kullanması, akıllı telefon kullanıcılarını rahatlatacak bir gelişme olabilir. Zira bugün Apple iPhone kullanıcılarının en büyük şikayet sebeplerinden birisi de kısa batarya ömrü.

iPhone 7 ile ilgili daha önce gelen dedikodular arasında ise ayrıca iPhone 7'nin 4.7 inçlik ekran ve 2GB RAM, iPhone 7 Plus'ın ise 3GB RAM kapasitesi ile gelebileceği belirtiliyordu. Apple'ın ayrıca iPhone 7'de sadece Lightning girişi bulundurması, hem şarj hem kulaklık hem de veri giriş çıkışlarının buradan yapılmasını sağlayabileceği tahmin ediliyor. Ortada iPhone 7'nin su geçirmez özelliği olacağına dair dedikolar bile dönerken, bu söylentilerin hiçbirini en azından Apple etkinliğine kadar asla doğrulayamayacağız.

Son olarak belirtmemiz gerekir ki, Apple'ın bu yıl yeni duyuracağı tek ürün iPhone 7 değil. Apple'ın bu yıl içerisinde Watch 2, iPad Air 3, watchOS 3, Skylake işlemcili Mac'ler, iPhone 6c, iOS 10 ve OS X 10.12 sürümünü de duyurması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.