Ünlü Linux dağıtımı Debian'ın kurucusu Ian Murdock vefat etti

Ünlü Linux dağıtımı Debian'ın kurucusu Ian Murdock vefat etti

1993 yılında henüz Purdue Üniversitesi'nde öğrenciyken duyurduğu ardından 1996 yılında yayınladığı Linux dağıtımı Debian ile açık kaynak camiasının en önemli profillerinden biri olan Ian Murdock, pazartesi günü evinde ölü olarak bulundu.

Eşi Debra ve kendi ismi Ian'ı birleştirmesiyle ismini verdiği popüler Linux dağıtımı Debian ile daha çok tanınan Ian Murdock son olarak geçtiğimiz aylarda Docker'a katılmıştı. Daha öncesinde Sun Microsystems'de ve Linux Foundation'da CTO olarak görev yapan Ian Murdock'ın ölüm sebebi ise henüz net olarak bilinmiyor.

Hacker News'te ve Reddit'te tartışılan en önemli konu ise Ian Murdock'ın intihar mı ettiği yoksa uğradığı şiddet sonucu mu hayatını kaybettiği. Bunun sebebi ise Ian Murdock'ın 29 Aralık'ta polisler tarafından göz altına alınması. Gözaltında alındığında polisler tarafından şiddete uğradığına dair tweetler atan Ian Murdock bu konunun hayatı boyunca takipçisi olacağını belirtmiş ve evine kadar onu takip eden polisler tarafından ikinci kez gözaltına alınarak şiddete uğradığını belirten tweetler atmış. Ancak söylenene göre daha sonrasında bu tweetleri silmiş ve hesabını kapatmış.

Bir başka grup ise Ian Murdock'n twitter hesabının çalındığını belirterek konunun amacından saptırıldığını ve bu yazılanların doğru olmadığını savunuyor. Tüm bu tartışmalar bir yana, asıl bilinen gerçek ise açık kaynak camiasının çok önemli bir ismini kaybettiği.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.