Özel sinema kulübü Sinemia Aslanoba Capital'dan yatırım aldı

Özel sinema kulübü Sinemia, Aslanoba Capital'dan yatırım aldı. Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden gerçekleşen ve 30 Aralık sabahı düzenlenen gong töreniyle duyurulan yatırımın miktarı açıklanmadı.
Özel sinema kulübü Sinemia Aslanoba Capital'dan yatırım aldı

sinemia-poster

Özel sinema kulübü Sinemia, Aslanoba Capital'dan yatırım aldı. Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden gerçekleşen ve 30 Aralık sabahı düzenlenen gong töreniyle duyurulan yatırımın miktarı açıklanmadı. Ancak bize ulaşan bilgiler Sinemia'nın ilk yatırımı olma özelliğindeki turla Aslanoba Capital Sinemia'ya yüzde 20 oranında ortak olduğu yönünde.

Rıfat Oğuz‘un kurucusu olduğu Sinemia, bu yıl başında faaliyete başlamış ve yoğun bir ilgiyle karşılanmıştı. Kullanıcıların aylık sabit bir ücret ödeyerek abone olduğu özel sinema kulübü, kullanıcılarına aylık 59 liradan başlayan fiyatlarla bir ay içinde 30 kez sinemaya gitme fırsatı veriyor. Kullanıcıların bilet fiyatlarını düşünmeden, herhangi bir zaman ya da salon (3D, IMAX gibi) ayrımı olmadan istediği filmi izlemesini sağlayan Sinemia, bugün Türkiye genelinde aktif ve 50'nin üzerinde şehirde üyeleri bulunuyor. Davetiyeyle yeni üye alan Sinemia üzerinden talep edilen davetiye sayısı da 100 bini geçmiş. 

Sinemia, yenilikçi ödeme sistemlerini başarılı bir şekilde farklı bir hizmet anlayışıyla kurgulayan girişimlerden biri. Zira Sinemia'nın sinema salonları ya da yayıncılarla herhangi bir anlaşması yok ve sinemalar tarafından tamamen yeni  bir ödeme altyapısı olarak algılanıyor. Sinemia ödeme sistemleri teknolojileri için ininal işbirliğiyle MasterCard altyapısını kullanıyor.

Sinemia'nın yeni yatırımla birlikte, hızlı büyümesinin desteklenmesi amaçlanıyor. Aldığımız verilere göre girişim geçtiğimiz sekiz ay boyunca ciro bazında aylık ortalama yüzde 50 oranında büyümüş; bu ay ise yüzde 110 büyüme göstermiş. Yatırımla birlikte yurt dışı açılımını gerçekleştirmeyi planlayan Sinemia işe İngiltere'den başlamayı planlıyor. Gerekli altyapı hazırlıklarını tamamlayan Sinemia'nın  kurucusu ve CEO'sı Rıfat Oğuz, önümüzdeki altı ay içinde yurt dışında, İngiltere ile sınırlı kalmayıp, birkaç pazarda suları test etmek istediklerini söylüyor.

Borsa İstanbul'da gerçekleşen törenden bir fotoğraf.

Borsa İstanbul'da gerçekleşen törenden bir fotoğraf.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.