Otobüs Bankası, otobüs ve minibüs kiralamasında tek adres olmak istiyor

Otobüs Bankası, otobüs ve minibüs kiralamasında tek adres olmak istiyor

İnternetten otomobil kiralamak için çeşitli girişimler var ama minibüs-otobüs kiralamak farklı bir ihtiyaç. OtobusBankasi.com da bu ihtiyacı karşılamak isteyenlerce kurulan yeni bir girişim.

1993 yılından bu yana turizm sektöründe faaliyet Megatran Es Turizm'in iştiraki olan OtobüsBankasi.com, 6 kişilik VIP araçlardan 54 kişilik lüks otobüslere kadar farklı seçenekler sunuyor. Bireysel ve kurumsal hizmetleriyle tüm Türkiye’yi kapsayan bir pazar yeri olmak istiyor.

Taşıma ruhsatlı otobüslerin yaklaşık yüzde 5'i içerde

Sadece Ulaştırma Bakanlığı'ndan yurtiçi ve yurtdışı turizm taşıma belgesine (D2 ve B2) sahip araçlar Otobüs Bankası'na kayıt yaptırabiliyor. Megatran Es Turizm'in kurucusu Adnan Değirmenci de Türkiye'de taşıma belgeli toplam 1800'e yakın firma ve bu firmalara kayıtlı 41 bine yakın araç bulunduğunu söylüyor.

Kendilerinin şu anda 100'e yakın firma ve 1000'e yakın aracı platforma çekebildiklerini paylaşan Değirmenci, 2016 yılında pazarın 70'ine ulaşmayı hedeflediklerini de ekliyor.

Üye sayısı otobüs sayısından daha az

Aldığımız bilgilere göre Otobüs Bankası, müşteri tarafında ise henüz yolun başında; üye sayısı 150 civarında. Seyahat acentalarından üniversitelere, şirketlerden sivil toplum kuruluşlarına kadar geniş bir yelpazeye hizmet veren Otobüs Bankası, zaman içinde üye sayısını da otobüs sayısına paralel şekilde artırmak istiyor.

Adnan-Degirmenci-Otobus-Bankasi

Otobüs Bankası'nda araç kiralamak isteyen üyeler herhangi ek bir ücret ödemezken, kayıtlı araç sahipleri her iş için yüzde 10 oranında komisyon ödüyor. Adnan Değirmenci, 2016 yılında gelir modelleri artırmak istediklerini ve farklı üyelik modelleri düşündüklerini de paylaşıyor.

Aralık ayında Android uygulamasını çıkaran ve önümüzdeki ay iOS uygulamasını çıkarmayı planlayan Otobüs Bankası'nın Türkiye'de önü açık bir girişim olduğunu düşünüyorum. Bu pazarın kaç tane benzer oyuncuyu kaldıracağını ise önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.