Valossa video içeriğine göre arama yapabilen yapay zeka teknolojisi geliştiriyor

Valossa video içeriğine göre arama yapabilen yapay zeka teknolojisi geliştiriyor

Finlandiya merkezli Yapay Zeka (AI) girişimi Valossa, video arama konusunda yeni bir eşiği geride bırakmamızı sağlayabilecek bir teknoloji geliştiriyor. Valossa Smart Search adını verdiği bu teknoloji için 650 bin dolar tohum yatırımı aldığını açıklayan girişim, online videoların içeriğine erişiyor, onları tanıyor ve aranabilir hale getiriyor.

Finlandiya'daki University of Oulu'dan çıkan Valossa geliştirdiği yapay zeka teknolojisi için patent alma aşamasında. Ancak servisin nasıl çalıştığını merak edenler için whatisinmymovie.com adresinde bir demo sunuluyor. 40 bine yakın İngilizce filmi analiz eden sayfada arama motoruna filmle ilgili bir tarif girerek arama yapıyorsunuz. Örnek tarif olarak "Sean Connery'nin oynadığı James Bond filmi" ya da "Batan dev bir gemide aşk" gibi tarifler girerek ilgili James Bond filmleri ve Titanic gibi sonuçların geldiğini görmeniz mümkün. İlk bakışta Apple'ın yakın zamanda gelişmiş sesli arama özellikleriyle yenilediği Apple TV'yi akla getirse de Valossa'nın teknolojisi daha gelişmiş özelliklere sahip gibi görünüyor.

Valossa tipik arama motorlarıyla endekslenemeyen multimedya içeri  teknolojisiyle analiz eden deep content ya da derin içerik teknolojisi, doğal dil işleme ve kalıp tanıma becerilerini kullanıyor. Valossa online videoları yayın sırasında gerçek zamanlı olarak analiz edebiliyor ve yer, nesne, karakter gibi bine yakın konsepti ayırt edebiliyor.

Valossa'nın teknolojisi gerçek zamanlı video keşfi ve bağlamsal video reklamlar gibi birçok alana uyarlanabilecek özellikte. Girişim, TV programlarına izleyicilerin verdiği duygusal tepkileri ölçümleyecek entegrasyonlar üzerinde de çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.