Suudi Prens Alwaleed bin Talal, şimdi de Lyft'e yatırım yaptı

Suudi Prens Alwaleed bin Talal, şimdi de Lyft'e yatırım yaptı

ABD'li girişimlere yaptığı yatırımlarla bilinen Prens Alwaleed bin Talal, Wall Street Journal'ın haberine göre bu kez Uber'in rakibi Lyft'e yatırım yaptı.

Yönetiminde olduğu Kingdom Holding ile Lyft'e yatırım yapan Alwaleed bin Talal, Lyft'in son yatırım turuna liderlik ediyor. WSJ'nin haberine göre 247,7 milyon dolarlık yatırımın 104.9 milyon dolarını veren Kraliyet Holding, böylece Lyft'te yüzde 2,3 hisse sahibi olmuş durumda.

Alwaleed bin Talal
Alwaleed bin Talal

San Francisco merkezli Lyft bildiğiniz gibi Uber'in dişli rakibi ama bu rekabetini sadece ABD içinde sürdürüyor. Uber, hali hazırda 68 ülkede hizmet veriyor ve değeri 65 milyar dolara dayanmış durumda.

Son dönemde Didi Chuxing ile anlaşma yapan Lyft'in değeri ise bu yatırım sonrasında 5,75 milyar dolara yükseldi.

Kingdom Holding'in ilk yatırımı değil

Apple'ın da hissedarı olan Alwaleed bin Talal (Kingdom Holding), 2011'de Twitter'a 300 milyon dolar yatırım yapmış ve geçtiğimiz aylarda hisse oranını yüzde 5,17'ye yükseltmişti. Prens, Snapchat'e yatırım yapmak için de görüşmüş ancak bu kararından vazgeçmişti.

Tarım, hotelcilik gibi alanlarda yatırımları olan Kingdom Holding, ebay ve News Corporation'ın da hissederları arasında yer alıyor.

Hal böyle olunca Türkiye'deki milyarderlerin benzer açılımlar yapıp yapamayacağı da akla gelmiyor değil...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.