Apple'dan Samsung'a bir tazminat davası daha

apple samsung patent ihlal davaApple ve Samsung arasında yaklaşık beş yıldır devam eden patent davaları ABD'deki teknoloji gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Uzun bir dava sürecinin ardından Samsung 14 Aralık'ta Apple'a 548 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti, ancak Apple'ın talebi bununla sınırlı kalmadı.

2011 yılında Apple'ın Samsung'a patent ihlali suçlamasıyla açtığı dava 2,5 milyar dolar gibi rekor bir tazminat bedeli talebini içeriyordu. Ancak süreç içerisinde bu rakam 1 milyar doların altına indi ve son olarak 14 Aralık'ta Samsung, Apple'a 548 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Ancak Apple 2012 yılından sonra sattığı telefonlar için uğradığı zararların karşılığı olarak 180 milyon dolarlık bir ödeme için tekrar mahkemeye başvurdu.

Apple'ın 2012 yılı sonrasında kendi marka ilgisini bozduğu gerekçesiyle hangi Samsung telefonları kastettiği bilinmiyor çünkü mahkeme başvurusu henüz iki günlük ve dosyaların birçoğu şu an için halka açık değil. Apple'ın davayı açtığı yer ise Kaliforniya ABD bölge mahkemesi. İki şirket geçtiğimiz yıl anlaşmaya vararak ABD dışında devam eden davaların karşılıklı düşürülmesini sağlamıştı. Buna karşın ana davaların tamamı ABD'de devam etmiş.

İlginç olan şu ki Samsung, ABD Yüksek Mahkemesine başvurarak 2012 yılında açılan dava için verilen kararın yanlış olduğunu savunuyor hatta bununla kalmayıp ülkedeki patent sisteminin tekrar gözden geçirilmesi ve düzenlenmesi gerektiğini savunuyor. Eğer Samsung açtığı karşı davayı kazanırsa Apple'ın kazandığı para geldiği yere geri gidecek.

Görsel Kaynak: Denis Kuvaev / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.