Yayıncı sayısı 4500'ü geçen ReklamPazar, Avrupa ve MENA'da büyümesini sürdürüyor

Yayıncı sayısı 4500'ü geçen ReklamPazar, Avrupa ve MENA'da büyümesini sürdürüyor

2015 yılını kapatırken yerli girişimlerden yıl sonu raporlarını almaya devam ediyoruz. Rhxo Technology Group'un reklam platformu ReklamPazar.com da 2015 performansını bizlerle paylaştı ve artık küresel bir reklam platformu olduğunu doğruladı.

4500'den fazla yayıncı

Reklam verenlerle yayıncı siteleri buluşturan ReklamPazar'ı ilk olarak Ekim 2014'te sizlere tanıtmıştık. Ocak 2015'te ise Digitaladmarket.com ile yurtdışı pazarlara yöneldiğini paylaşmıştık. Aradan geçen 11 ayda ReklamPazar'ın gelişimi aynı hızda devam etmiş ve Ortadoğu pazarına yönelik ArabicAdMarket.com da yayına alınmış.

Rhxo'nun kurucusu Mesut Darendeli'nin paylatığı rakamlara göre ReklamPazar, şu anda 4500'den fazla yayıncıya ulaşmış ki Ocak ayında yayıncı sayısı 1500 idi. Reklam verenlerin geldiği ülke sayısı ise 17'ye yükselmiş.

Aylık yüzde 21 büyüme, 18 milyar gösterim

Yerli ve yabancı önemli reklam yayıncılara aracılık eden ReklamPazar, ortalama yüzde 21 büyüme oranıyla aylık 18 milyar gösterim yapar hale gelmiş. Ortalama CTR %1,13, CPC ücreti ise 0,06 olarak paylaşılmış.

Türkiye'den sonra Avrupa ve MENA bölgesine özel açılımlar da yapan ReklamPazar, trafik yaygınlığında mobilin yüzde 23 olduğunu ve mobil trafikte Türkiye'nin payının yüzde 15 olduğunu paylaşıyor. Web trafiğinde ise bu oran Türkiye için yüzde 25'e çıkıyor.

Bu rakamlardan anlıyoruz ki mobil internet kullanımında Avrupa'nın gerisinden gelmeye devam ediyoruz ve ReklamPazar, Türkiye'den çok yurtdışına hizmet veren bir girişim haline gelmiş durumda.

Özellikle altını dikkat çekmek istediğim nokta ise Rhxo'nun hem doygun Avrupa pazarına hem de emekleme aşamasındaki Ortadoğu pazarına kanca atmış olması. Aşağıdaki infografikte de yer verildiği gibi her iki pazarın da kendine has çekici yönleri var ve Rhxo bu açıdan her iki pazara da ilgi göstererek Türkiye çevresindeki ülkelerde homojen şekilde büyümesini sürdürüyor.

Konuyu bağlayacak olursa ReklamPazar.com 2015 yılında küresel bir girişim olma hedefine ulaşmış ve 2016 yılında bayrağı daha da ileri taşımaya istekli görünüyor.

reklampazar-rhxo

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.