Reklampazar.com: Dijital reklamcılık pazarına hareketlilik getirmek isteyen reklam platformu

Reklampazar.com: Dijital reklamcılık pazarına hareketlilik getirmek isteyen reklam platformu

Türkiye'de dijital reklamcılık alanında küçük yayıncılara dokunan girişim sayısı yok denecek kadar az. Bu alana hızlı giriş yapan ReklamPazar.com ise pazara hareketlilik getirecek cinsten.

Reklam verenler ile yayıncı siteleri buluşturan bir reklam pazarı olan ReklamPazar.com, Rhxo Technology Group tarafından Temmuz ayında yayına alınmış. İki yıllık bir çalışma neticesinde hayata geçirilen proje dijital reklam pazarına hem şeffaflık getirmek hem de kazanç anlamında yeni bir perde açmak istiyor.

Büyük yayıncılarla hızlı başlangıç

ReklamPazar.com, Nokta Medya'nın tüm mecraları dahil olmak üzere çok önemli ve büyük referanslarla 3 ay içinde 100 milyondan fazla reklam gösterimi satmış. KOBİ veya dijital yayıncı sınıfına giren mecralarla 300'ün üzerinde özel (premium) ve site listelenmeyen yüzlerce standart yayıncının reklam alanlarının satıldığı pazar yerinde şu anda aylık 4.4 milyar reklam gösterimi satışa hazır durumda.

reklampazar.com dijital reklam pazar yeri

1 milyar dolardan büyük bir pazara hitap ediyor

2013 yılında 1.17 milyar olarak belirtilen ve 2014’ün ilk 6 aylık döneminde 650 milyon TL’ye ulaşan dijital reklam yatırımlarından pay almak niyetindeki Reklampazar.com, bu anlamda geleneksel reklam ajanslarının ve şeffaf olmayan tüm reklam platformlarının pazar payını kendine çekmeyi hedefliyor.

Aldığımız bilgilere göre Reklampazar.com içinde reklam verenler için özel bir 'Reklam Tasarım Motoru’ geliştiriliyor. Site üzerinde de görebileceğiniz gibi hazır paketlerle de toplu reklam gösterimi yapılıyor.

reklampazar.com dijital reklam pazar yeri

Sektörel ve hazır reklam paketleri comScore verileri üzerinden demografik bilgiler içeriyor ve internete reklam verme konusunda nereden başlayacağını bilmeyen işletmelere hedef kitle belirleme konusunda yol gösteriyor.

Komisyonlar yüzde 20-30 oranında

Reklam verenlerle mecraların direkt, hızlı ve şeffaf bir reklam alım-satımı yapması için tüm fırsatları yavaş yavaş sunmaya çalışan ReklamPazar'ın aldığı komisyon oranı ise yayıncı tipine göre yüzde 20 veya yüzde 30 olarak değişiyor. Reklamlar CPM ve 30 günlük tarife bazlı olmak üzere 2 şekilde satın alınabilmektedir. Bir yayıncının Premium veya standart olabilmesi ise sitenin trafiği, içeriğin güncelliği ve kalitesi, üretilen içeriğin nasıl konumlandığı gibi farklı kriterlere göre belirleniyor.

Mesut Darendeli’nin CEO’su olduğu Rhxo bu girişim için 300 bin dolar ön sermaye ayırmış ve yatırımın geri dönüşünü fazlasıyla almayı bekliyor. ReklamPazar, aslında benim de yıllar önce Buysellads.com'dan esinlenerek düşündüğüm ve sunum dahi hazırladığım bir fikirdi. :)

Umarım küçük yayıncılar ve bloglar için önemli bir pazar yeri olarak varlığını sürdürerek pazardaki dinamikleri yayıncılar lehine çevirebilir ve ülkemizde içerikten para kazanan yayıncı sayısı artar.

Son olarak Reklampazar.com'un Webrazzi okuyucuları için "webrazzi14" promosyon koduyla ReklamPazar üzerinden yapacakları reklam alışverişlerinde yüzde 10 indirim sağlayacağını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.