ReklamPazar, yeni özellikleri ve dijitaladmarket.com markasıyla yurtdışına açılıyor

ReklamPazar, yeni özellikleri ve dijitaladmarket.com markasıyla yurtdışına açılıyor

reklampazar.com digital ad marketDijital reklam pazarına farklı ve verimli bir hizmetle giren Reklampazar.com'u Ekim ayında sizlere tanıtmıştık. Türkiye pazarında etkili bir portföye sahip olan girişim, şimdi de aynı hızla Türkiye sınırlarını dışına çıkıyor.

Avrupa'ya ve Amerika'ya digitaladmarket.com ile açılan Reklampazar, şimdiden 1,500 önemli küresel yayıncıyı (TNW, VentureBeat, SitePoint, Mail.com, Reddit vs.) portföyüne dahil etmiş. Şu anda aylık 12 milyar reklam gösterim kapasitesine ulaşan dijital reklam platformu, ilk aşamada Türkiye'de kampanyalarını yönettiği büyük şirketlerin yurt dışı kampanyalarını da yöneterek güçlenmeyi hedefliyr.

Avrupa ve ABD dijital reklamcılık alanında Türkiye ve MENA pazarlarına nazaran daha rekabetçi ancak Rampazar iki yeni özellikle rakiplerinden farklılaşmak ve pazar payını genişletmek istiyor.

reklampazar.com digital ads market

Bu özelliklerden biri 'Predictive Analytics' tool ile entegre çalışan reklam motoru. Buna göre reklamveren sadece site adresini yazarak sistem tarafından kendi içeriğiyle uyumlu yayıncıları görebiliyor. 200'ün üzerinde değişkenin anlık çözümlenmesiyle içerik taraması yapan Reklampazar, bu sayede reklamverenlere hangi mecralara reklam verirse daha çok performans alabileceğini gösteriyor.

Reklam (banner) hazırlamayı kolaylaştıran araç

Diğer özellikse ilk yazıda bahsettiğim 'Reklam Tasarım Motoru'. Bu en.reklampazar.com/tasarim adresinden erişilebilen araç 100'e yakın reklam tipiyle farklı boyutlarda reklam hazırlanmasını kolaylaştırıyor. Bu özelliklte tercih edilecek standartlar sunuyor ve reklam görseli (banner) hazırlama süresini azaltıyor.

reklampazar.com reklam banner yapmak Bu araç sayesinde kendi görsellerinizle veya hazır görseller sayesinde hızlıca ve özgün reklamlar tasarlayıp hemen harkete geçebiliyorsunuz.

5 ayda neler oldu

Reklamazar'ı geliştiren Rhxo Technology Group CEO'su Mesut Darendeli'den 5 aylık süreçle ilgili rakamlar almayı da ihmal etmedik. Buna göre Reklampazar şimdiye kadar 100 bin dolar ciroyu geçmiş, aylık satın alınabilir 5 milyar reklam gösterimine ulaşmış ve 2 binden fazla yayıncıyla çalışmaya başlamış.

Diğer yandan Reklampazar, yurtdışına açılımını digitaladmarket.com ile sınırlamak istemiyor. arabicadmarket.com ile de MENA'da ki yayincilara hizmet vermeye hazırlanıyor.

Sunduğu hizmetlerde performans kıyaslaması yapan platformların başarılı olacağına inanıyorum ve böyle bir altyapının Türkiye'den çıkmış olmasına seviniyorum. Umarım pazar genişledikçe fiyat ve ürün rekabeti artar böylecehem reklamverenler hem de yayıncılar için güzel gelişmeler kaydedilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.