Uluslararası para gönderme girişimi TransferGo 2.5 milyon dolar yatırım aldı

Uluslararası para gönderme girişimi TransferGo 2.5 milyon dolar yatırım aldı

Yurt dışına para gönderebilmenizi sağlayan bir girişim olan Litvanya merkezli TransferGo, 2.5 milyon dolar tohum yatırımı aldığını duyurdu.

Baltık ülkelerindeki girişimcilik dünyasının bu yılki büyük yatırımlarından biri olarak kabul gören 2.5 milyon dolarlık tohum yatırımı, Mark Ransford, Voria Fattahi, Richard Tudor gibi yatırımcılardan geldi. Bu yatırımcıların en büyük özelliği ise eskiden bir VC'nin ortakları olmaları. Litvanyalı TransferGo, hem TransferWise hem de diğer geleneksel yurt dışı para gönderme servisleri ve bankalarla rekabet içerisinde. Ancak TransferGo girişiminin CEO'su Daumantas Dvilinska'ya göre servislerinin bankaları rahatsız etmemesi gerektiğini ve onlarla birlikte çalışacaklarını ifade ediyor.

TransferGo, aldığı tohum yatırımla birlikte üç konuya odaklanacağını da açıkladı. Bunlardan ilki Avrupa içinde farklı ülkelere para gönderebilme seçeneklerinin artması, ikincisi ürün geliştirmeleri, üçüncü ise hukuk tarafında yani mevzuatlara uyumla ilgili olacak.

2013 yılında kurulan girişimin şu anda 100 binden fazla üyesi olduğu ifade ediliyor. TransferGo'ya ait bir diğer değerli rakam bilgisi ise bugüne dek toplam para gönderme miktarının 100 milyon Sterlin civarında olması.

TransferGo ile şu anda ülkemize para transferi yapılamıyor ancak girişimin web sitesinde yer alan bilgiye göre Türkiye de yakında TransferGo ile para gönderme imkanına kavuşacak. Bu yüzden TransferGo'nun şu anda Türkiye'de bir banka ile masada görüşme halinde olduğunu tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.