Algolia'dan dokümantasyon sayfaları için ücretsiz arama aracı: DocSearch

Algolia'dan dokümantasyon sayfaları için ücretsiz arama aracı: DocSearch

Sizlere daha önce detaylıca tanıttığımız Algolia için 'SaaS bir arama çözümü' diyebiliriz. Yazılım dünyasında komplike bir konu olan arama problemi üzerine eğilen Algolia, kısaca web siteleri veya mobil uygulamalar için arama altyapısı sağlıyor.

Kullanıcılarının sahip olduğu içeriği kendi platformu üzerine kopyalayan Algolia; sonrasında bu içerik üzerinde arama sonucu ve otomatik tamamlama gibi hizmetleri sahip olduğu API ile kullanıcılarına sunuyor. Product HuntPeriscope ve Medium'u Algolia'yı kullanan bilindik örnekler olarak sıralayabiliriz.

Şirket bugün yaptığı açıklamayla ücretsiz bir ürün duyurdu: DocSearch. Şimdiden Bootstrap, Scala ve React'ın dokümantasyon sayfalarında kullanılan DocSearch ile dileyen herkes ücretsiz bir şekilde dokümantasyon sayfasının arama fonksiyonunu Algolia'ya emanet edebilecek.

DocSearch'ün çalışma mantığına göre kullanıcıların dokümantasyon sayfasının web adresini Algolia'ya vermeleri yeterli oluyor, DocSearch'ün açık beta olarak ücretsiz bir şekilde yayında olduğunun altını çizelim.

Algolia kullanıcıları adına her saniye 4 bin arama yapıyor

Algolia CEO'su Nicolas Dessaigne ile konuştuğumuz kendisinden oldukça dikkat çekici bazı rakamlar aldık. Nicolas'ın paylaştıklarına göre 100'den fazla ülkeden 1200 ücret ödeyen kullanıcısı bulunan girişim; kullanıcıları için her ay 10 milyar kez arama işlemi yapıyor. Bir başka deyişle saniyede 4 bin arama işlemi.

Diğer yandan ülkemizden de 5 tane kullanıcısı olduğunu öğrendiğimiz Algolia'nın dünya üzerinde 14 farklı bölgede veri merkezi yer alıyormuş.

Kısa bir süre önce belirli bir hafıza ve sorgu limitlerinde olmak üzere ücretsiz bir plan sunan girişim, aynı zamanda meşhur e-ticaret altyapısı Magento için de özelleştirilmiş bir çözüm sunmaya başlamıştı. Öyle gözüküyor ki hızla büyüyen girişim hakkında daha çok haber ve gelişme duyacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.