Yaklaşık iki yıl önce bir ekip içi iletişim iletişim uygulaması olarak yola çıkan Slack, artık resmen bir platform. 15 Aralık tarihinde düzenlediği özel bir etkinlikte Slack Platform'un lansmanını yapan girişim, platformun omurgası sayılabilecek üçüncü parti uygulamalar ve geliştiricileri için önemli yenilikler açıkladı.
Slack Platform ile birlikte Slack App Directory adını verdiği kendi uygulama mağazasını açını Slack, burada sayıları 160'a yaklaşan entegre uygulamayı bir araya getiriyor.
Slack App Directory'de Twitter, Dropbox ya da Trello gibi bilinen bir uygulama entegrasyonu için doğrudan arama yapabildiğiniz gibi, öne çıkanlar ve kategoriler yeni Slack uygulamalarını keşfetmenizi ve indirip kullanmaya başlamanızı sağlıyor. Aramaları Slack uygulaması içinde /apps
Slack Platform, en önemli paydaşlarından geliştiricilerini yeni duyurduğu Slack Fund ile destekliyor. Bunun için tanınmış yatırımcıları Accel, Andreessen-Horowitz, Index Ventures, KPCB, Spark ve Social+Capital'ın desteğiyle 80 milyon dolarlık fon ayırdığını duyuran Slack, 'Slack öncelikli uygulamalar' ve Slack entegrasyonu sağlayan B2B araçlar geliştiren girişimlere yatırım yapacak. Slack odaklı çalışan yeni girişimlerin her birine ayrılan tohum yatırım miktarı 100 bin ila 250 bin dolar arasında. Slack bugüne kadar Howdy, Awesome ve Small Wins olmak üzere üç girişime yatırım yapmıştı.
Slack'in geliştiriciler için duyurduğu bir diğer yenilik, Slack üzerinde 'yaşayan' popüler botlar geliştirmeyi kolaylaştırıyor. Howdy imzalı BotKit isimli yeni çerçevesini geliştiricilere açan Slack bu sayede başta Slack botları olmak üzere yeni Slack uygulamaları geliştirmeyi kolaylaştırıyor. Botkit aynı zamanda Slack üzerinde çalışmaya yeni başlayan geliştiricilerin ekosisteme aşina olma sürecini de hızlandırıyor.
Mesajlaşma uygulamalarının bir platform haline gelmesi trendini takip eden Slack Platform, uygulama mağazası konusunda Salesforce ve Yammer gibi örnekleri izliyor. İlk etapta ilgi görse de zaman içinde bu uygulama mağazalarının gözden düşmesi Slack App Directory'nin geleceği hakkında soru işaretleri yaratıyor. Buna karşın Slack'in girişimlere aktif bir şekilde yatırım yapıyor olması platformunun dinamizmini korumasına yardımcı olabilir. İhtiyacı olmadığı halde 340 milyon dolar yatırım alan Slack'in elindeki parayı bu şekilde değerlendirmesi de aslında övgüye değer.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap