Foursquare üzerinden Quandoo ile restoran rezervasyonu yapmak artık mümkün

Foursquare üzerinden Quandoo ile restoran rezervasyonu yapmak artık mümkün

Avrupa ve Asya'nın en hızlı büyüyen online restoran rezervasyon servislerinden Quandoo, Foursquare ile önemli bir entegrasyona imza attığını duyurdu. Türkiye ve İtalya pazarlarını kapsayan ortaklıkla Foursquare uygulaması üzerinden tüm kullanıcıların diledikleri restorana online rezervasyon yapması mümkün hale geliyor.

16 Aralık yani bugün başlayacak olan entegrasyon ile Quandoo, Türkiye'de henüz çoğu offline gerçekleşen restoran rezervasyonlarını daha hızlı dijitalleştirmeyi amaçlıyor. Quandoo kurucusu ve CEO’su Philipp Magin yapılan açıklamada “Türkiye ve İtalya gibi online rezervasyon oranının düşük olduğu iki ülkede, Foursquare ile yapılan bu işbirliğinin rezervasyon kültürünün dijitale kaydırılması adına atılmış önemli bir adım olduğuna inanıyoruz” diyor.

quandoo fsquare

Türkiye'de ulaştığı büyüklüğe ilişkin veriler paylaşan Quandoo'nun Ülke Müdürü Hazım Bumin Aralık 2015 itibariyle İstanbul’da bin 500’e yakın restoranla anlaşmaları bulunduğunu ve bu alanda aylık büyümelerinin yüzde 10 olduğunu söylüyor. Foursquare entegrasyonu Quandoo'yu Foursquare'de listelenen birçok diğer restoran için de cazip hale getirerek, servisin müşteri tabanını genişletmesine yardımcı olabilecek nitelikte. Zira Foursquare'in dünya çapında en popüler olduğu pazarlardan biri de Türkiye.

Foursquare üzerinden online rezervasyon servisi 2012 yılında OpenTable entegrasyonuyla ABD'de sunmaya başlanmıştı.

Quandoo'nun Foursquare entegrasyonu için daha önce Airbnb, Groupon, delivery.com gibi girişimlerle birlikte çalışan e-ticaret platformu Button ile iş birliği yaptığı da notlar arasında.

Quandoo geçtiğimiz Mart ayında Recruit Holdings tarafından yaklaşık 200 milyon euro'ya satın alınmıştı.

Noyan Ayan'ın Girişim Ofisleri Avrupa'da ofislerini ziyaret ettiği Quandoo'nun keyifli röportajı için de bağlantıyı izleyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.