Elektronik Ticaret ve Internet Hukuku Derneği sektörün hukuksal boyutunu gündemde tutacak

Elektronik Ticaret ve Internet Hukuku Derneği sektörün hukuksal boyutunu gündemde tutacak

Yasalar ve bürokrasi halen Türkiye'de internet girişimciliğinin hızlanmasının önündeki en büyük engellerden biri. Ancak bu durumu değiştirmek isteyen derneklerin sayısı giderek artıyor. Bu derneklerden biri de Ekim ayında kurulan Elektronik Ticaret ve Internet Hukuku Derneği.

Adından da anlaşılacağı gibi e-ticaret ve internet hukuku alanındaki yasal süreçleri takip eden Elektronik Ticaret ve Internet Hukuku Derneği, bu alanlardaki yasal düzenlemeler için bir güç birliği oluşturuyor. Avukat Gökhan Uğur Bağcı başkanlığında kurulan Dernek, Türkiye'de e-ticaret ve internet hukuku alanındaki tecrübeli isimleri* de aynı çatı altında buluşturuyor.

E-Hukuk Sohbetleri

Levent/İstanbul merkezli dernek bir yandan yeni yasa tasarıları üzerinde çalışırken bir yandan da mevcut durumu E-Hukuk Sohbetleri adı altında sektör sakinleriyle paylaşıyor.

17 Aralık'ta düzenlenecek olan E-Hukuk Sohbetleri'nin ikincisine Sina Afra konuk olarak katılacak. Markafoni’nin kurucu ortağı ve Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Afra, 'Girişimci ve Yatırımcı Gözüyle Hukuk: Destek mi yoksa engel mi?' başlığı altında tecrübelerini paylaşacak.

Eğer e-ticaret ve genel olarak internet hukukuyla ilgileniyorsanız ehukukdernegi.com adresinden gerekli bilgileri alabilir, çevrenizle paylaşabilirsiniz.

Kaçıranlar için geçtiğimiz haftalarda Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED)'nin kurulduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

*Kurucu üyeler şu şekilde:
Başkan Av. Gökhan Uğur Bağcı B+B,
Av. Serdar Yılmaz - Gitti Gidiyor / Ebay,
Av. Emre Berk - N11.com,
Av. Sıdıka Baysal Hatipoğlu B+B,
Av. Benan İlhanlı - B+B
Av. Şebnem Ahi - Ahi Hukuk,
Av. M. Gökhan Ahi - Ahi Hukuk,
Av. Duygu Yenidoğan Uzun - Akdogan & Uzun & Atakan
Av. Sertel Şıracı - SRC Hukuk
Av. Ender Varlık - Bumin - Bumin & Varlık
Av. Tuğrul Sevim - BTS Partners
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.