Ödeme ve Elektronik Para Derneği sektörün toplu sesi olacak

Ödeme ve Elektronik Para Derneği sektörün toplu sesi olacak

Burhan Eliacik WebrazziFinansal 15 konferansımızda çeşitli ürün ve servisler konuşuldu ama sektörün toplu sesine de yer vermek de gerekiyordu. Biz de bu sebeple Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Eliaçık'ı Finansal15'te sahnesinde ağırladık.

Ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemleri, ödeme hizmetleri ve elektronik para kuruluşları hakkındaki düzenlemelerin 6493 sayılı kanunla belirlendiğini belirten Burhan Eliaçık, Haziran 2015 itibarıyla ödeme kuruluşu ve elektronik para kuruluşu lisans başvurusunda bulunan şirket sayısının 43 olduğunu paylaştı.

Ekim 2015'te kurulan ÖDED, yukarıda bahsettiğimiz lisansa talip olan yerli ve yabancı bir çok şirketin katılımıyla kurulan bir dernek ve kamuda temsiliyet hakkını elinde bulunduruyor.

Turkcell, Western Union, ininal, iyzico gibi sektörün hemen hemen tüm oyuncularını etrafında toplayan ÖDED, ödeme sistemleri konusundaki kanun yapıcılarla temas kurma, sektör temsilcileriyle buluşturma, sektörün taleplerinin tanımlanması ve eylem planı çıkarılması gibi görevler üstleniyor.

Türkiye'de finansal teknolojilerin önünün açılmasında önemli yere sahip olması beklenen ÖDED'e katılmayı düşünen kuruluşlar oded.com.tr üzerinden iletişime geçebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.