DJI'dan termal kameralı drone: Zenmuse XT

Drone üreticisi DJI, yeni duyurduğu Zenmuse XT adlı kamerasıyla artık drone'lara termal görüş sağlayabilecek bir yapıya bürünmüş oldu.
DJI'dan termal kameralı drone: Zenmuse XT

dji-zenmuze-xtDrone üreticisi DJI, yeni duyurduğu Zenmuse XT adlı kamerasıyla artık drone'lara termal görüş sağlayabilecek bir yapıya bürünmüş oldu.

DJI Zenmuse XT kamerası bundan böyle havadan görüntü alarak kullanıcılarına termal görüş sunabilecek. Her ne kadar akla ilk kullanım alanı olarak askeri teknolojiler gelebilecek olsa da, Zenmuse XT'nin pek çok kullanım alanı olacak. Mesela yangın gibi durumlarda binada mahsur kalan kişileri tespit edebilmek için termal görüş kullanılabilecek, drone yangının sürdüğü bina etrafında uçarak hangi katlarda kimlerin mahsur kaldığını görerek, itfaiyecileri ve kurtarma ekiplerini organize edebilecek.

Bildiğiniz gibi DJI, Inspire 1 serisi için Zenmuse adını alacak kamera serisini Eylül ayında duyurmuştu. İlk modeller özellikle hava fotoğrafçılığı ve hava çekimleri için özel modeller iken, Zenmuse XT ise bambaşka bir alana yönelerek termal kamera üretmiş oldu. Termal kameralar, yangınla mücadele, arama kurtarma çalışmaları gibi alanların yanı sıra tarımcılık ve güneş panellerinin kontrolleri için enerji alanında da kullanılacak.

Zenmuse XT kameraları, DJI'ın Inspire 1 ve Matrice 100 adlı modellerine monte edilebiliyor. Inspire 1 ile 22 dakikaya, Matrice 100 ile ise 35 dakikaya kadar uçuş gerçekleştirebiliyor. Zenmuse XT kamerasının tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.