Havayollarından hoverboard'lara yasak geldi

Havayollarından hoverboard'lara yasak geldi

Kendi kendilerine dengede kalabilen, elektrikli scooter ya da hoverboard olarak anılan ürünler son dönemde oldukça popüler. Özellikle yılbaşı hediyesi olarak ABD'de bu yılın favori oyuncaklarından birisi olan hoverboard'lar, bugüne dek başa gelen birkaç patlama ve alev alma deneyimiyle de kötü bir ün yaptı.

Tüketicilerde hoverboard'ların ne kadar güvenli olduklarıyla ilgili ciddi soru işaretleri oluşurken, ABD'li resmi kurum Consumer Product Safety Commission (CPSC) hoverboard'ların nasıl çalıştığı ve üründe yaşanan bazı alev alma ve patlama gibi sorunların kaynağının araştırılması için soruşturma başlattı.

Bu ürünlerle ilgili sorunu erken fark eden havayolları ise önlemini hemen aldı. Spontane olarak alev aldığı belirlenen birkaç ürün sonrasında önce Alaska Airlines, British Airways, JetBlue ve Virgin America uçuşlarında kabine hoverboard ürünlerini kabul etmeyeceğini yolcularına duyurdu. Hemen ardından ise bu yasağa, American Airlines, Delta ve United gibi önde gelen havayolları da eşlik edeceğini belirtti.

Hoverboard'lardan birisi New York'ta şarj esnasında patlamış, bir diğer olay ise yine ABD'de bir alışverişm merkezinde hoverboard'un alev almasıyla yaşanmıştı. Bu tarz ürünler hayatımıza henüz bu yıl içerisinde girmesine rağmen, hızla ticarileşti ve son tüketiciye oldukça çabuk ulaştı. Ancak hem resmi kurumlar hem de tüketicinin aklında cihazların güvenliği ile ilgili soru işaretleri de oluşturmaya başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.