Bir Bilene Sor kullanıcıları uygulamanın ilk dört ayında 168 bin soru çözdü

Bir Bilene Sor kullanıcıları uygulamanın ilk dört ayında 168 bin soru çözdü

20 kişilik bir WhatsApp öğrenci grubunun ihtiyacını karşılamak için yayınlanan Bir Bilene Sor, yapımcısının da beklemediği bir şekilde, bugün eğitim kategorisinin en hızlı büyüyen mobil uygulamalarından biri. Öğrencileri çözemedikleri sorular için kitle kaynaklı mobil uygulamasına yönlendiren uygulama üzerinden bugüne kadar 226 bin soru paylaşıldı. Bu soruların 168 bini diğer kullanıcılar tarafından çözüldü.

Bir Bilene Sor'un yapımcısı Gökhan Alpaslan, uygulamayı tek başına geliştirip, ilk kez geçtiğimiz Nisan ayında prototip olarak yayınladığını anlatıyor. Haziran ayına kadar bu kullanıcıların davranışlarını analiz edip gerekli geliştirmeleri yapmayı planlayan Gökhan, uygulamanın yazın daha fazla ilgi görmesi üzerine yeni sürümü on gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak Temmuz başında yayınlamak zorunda kaldığını söylüyor. Okulların açıldığı 28 Eylül tarihine kadar günde 50 kez indirilem uygulama, 28 Eylülde'de 1,500 yeni kişiye ulaşmış. Bugün günlük ortalama 300 kez indirilen Bir Bilene Sor'un iOS ve Android'deki toplam indirilme sayısı 40 bine ulaşmış durumda.

birbilenesor

Pazara agresif hedeflerden uzak girmesine karşın Bir Bilene Sor'un elde ettiği başarı, eğitim kategorisinde odaklı mobil uygulamalar açısından Türkiye'de hala ciddi bir boşluk olduğuna işaret ediyor. Akla ilk gelen rakibi Eödev, yeni adıyla Brainly'nin paylaştığı son rakamlar da bu ön görüyü doğruluyor. Türkiye'de 2013 ve 2014 yılları arasında yüzde 100'den fazla büyüme gösteren Brainly'nin geçtiğimiz yıl sonunda platformunda günlük 15 bin ila 19 bin arasında sorunun paylaşıldığını ve  mobil uygulamalarının toplam 206 bin kez indirildiğini söylüyordu.

İşe mobilden başlayan Bir Bilene Sor'u, benzer uygulama ve platformlardan ayıran özelliklerin başında rehberlik hizmeti geliyor. Sınavlara hazırlanan öğrencilerin sorunlarını iletebilmeleri için Rehber Hoca hesabı henüz profesyonel bir şekilde yönetilmiyor ancak fikir olarak uygulamayı bir adım ileri taşıyabilecek nitelikte. Buna ek olarak Bir Bilene Sor'da öğrencilerin profillerine kazanmak istedikleri üniversite bölümünü yazabilecekleri bir alan sunmasının da, kullanıcıları memnun ve motive ettiğini söylüyor Gökhan.

Bir Bilene Sor, soruların soruların çözümünü bugün rozet sistemiyle teşvik ediyor. Tamamen ücretsiz sunulan uygulama henüz gelir yaratmıyor. Ancak spesifik bir kitleye hitap etmesi bu alanda faaliyet gösteren yayıncı ve markaların ilgisini çekmeyi sağlayabilir. Bir Bilene Sor'un bu yöndeki ilk adımı, ödüllü soru modülünü açmak olacak. Sistem, hafta sonları sponsor desteğiyle sunulan sorulara ilk doğru yanıt veren öğrencinin ödüllendirilmesini sağlıyor.

Bir Bilene Sor'u incelemek isterseniz iOS ve Android bağlantılarını takip edin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.