Apple Maps, iOS platformunda Google Maps'i üçe katladı

Apple Maps, iOS platformunda Google Maps'i üçe katladı

İlk kez yayınlandığı 2012 yılında birçok kullanıcıdan şikayetler alan, uzun süre Google Maps'in gerisinde kalan Apple Maps aradan geçen yaklaşık üç yılın sonunda kendi evinde liderlik koltuğunu ele geçirdi.

The Boston Globe'in yayınladığı rapora göre Apple Maps'e haftalık olarak kullanıcılardan 5 milyar harita servisleri isteği (request) geliyor. Google Maps'te ise bu sayı yaklaşık 1,7 milyar. Tabi bu sayıların iPhone ve iPad'te kullanılan uygulamalar için geçerli olduğunu belirtelim. Apple geride kalan üç yıl boyunca harita servisi iyileştirmek için şirket satın almaları yapmış, aynı zamanda veri aldığı kaynakların sayısını üç bine çıkarmıştı. İlk başta kullanıcıların sert eleştirilerine maruz kalan servis bugün iOS platformunun en çok tercih edilen harita servisi konumda.

Uzmanlara göre Apple'ın liderlik koltuğunu ele geçirmesinin birkaç temel sebebi var. Birinci sebep Apple Maps'in arayüzünün ve kullanımının çok basit ve sade olması. iPhone ve iPad'lerde hazır yüklü olarak gelmesi de bir diğer önemli etken. Yorumlara göre iPhone kullanıcıları genellikle Google Maps'i telefona indirip kullanmak için ekstra bir çaba harcayabilecek bir kitle değil.

Bir diğer önemli sebep de Siri. Apple'ın sesli akıllı komut servisi sayesinde konuşarak lokasyon aratmak oldukça kolay. Birçok iPhone kullanıcısı da e-posta okurken veya o an karşılarına çıkan bir yazıdaki adresi hızlıca Siri üzerinden aratıyorlar ve doğal olarak standart kurulu olan Apple Maps açılıyor. Uzmanlara göre Apple haritalar alanında büyük bir avantaj elde etti ancak Google, Android cephesini domine etmiş durumda çünkü Apple'ın uygulamasının henüz Android versiyonu bulunmuyor. Google Maps yüklü akıllı telefon sayısı sadece ABD'de Apple Maps yüklü cihazların iki katı kadar.

Görsel Kaynak: Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.