PlayStation 2 oyunları artık PlayStation 4'te oynanıyor!

Sony, PlayStation'ın yirminci yılını kutlama kapsamında özellikle PlayStation tutkunlarının oldukça hoşuna gidecek geliştirmeler yapmaya devam ediyor.
PlayStation 2 oyunları artık PlayStation 4'te oynanıyor!

playstation-2-playstation-4Sony, PlayStation'ın yirminci yılını kutlama kapsamında özellikle PlayStation tutkunlarının oldukça hoşuna gidecek geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce sizlerle haberini paylaştığımız PlayStation 2 oyunlarının PlayStation 4'lerde oynanabilir hale gelmesi, Sony'nin resmi ağızlarınca da onaylandıktan sonra kesinlik kazandı ve PlayStation 2'nin belli bazı oyunları, PlayStation Store'da yerini aldı.

Sony, PlayStation Store'dan satışa sunduğu PlayStation 2 oyunlarıyla hem PlayStation 4'e bir geri uyumluluk kazandırmış oluyor hem de ekstra bir gelir elde etmeyi sağlıyor. Sony'nin geçmişte büyük bir başarıyı yakaladığı konsollardan olan PlayStation 2 oyunları böylece PlayStation 4'ünüzde de yer alabilecek.

İşin PlayStation hayranları için tek kötü yanı, bu oyunlara önceden DVD formatında orijinal olarak sahip olsalar bile, PlayStation Store'dan bu ürünü tekrar satın almak zorunda kalması gibi gözüküyor. Yani PlayStation 4 kullanıcıları, daha önce bu oyunlara sahip olsalar bile PlayStation 4 platformu için tekrar satın almak zorunda. Sony, bu eski PlayStation 2 oyunlarının hepsini tekrar düzenleyerek 1080p formatına hazır hale getirmiş, bununla birlikte oyunlarda PlayStation 4 ekranındaki Remote Play, Share Play gibi özellikler de konulmuş.

Sony ilk etapta aşağıda bir listesini görebileceğiniz sekiz adet oyunu, yine yanında görebileceğiniz fiyatlarla online olarak satmaya başladı. Bununla birlikte farklı PlayStation 2 oyunlarının da yolda olduğu duyuruldu.

  • Dark Cloud — $14.99
  • Grand Theft Auto III — $14.99
  • Grand Theft Auto: Vice City — $14.99
  • Grand Theft Auto: San Andreas — $14.99
  • Rogue Galaxy — $14.99
  • The Mark of Kri — $14.99
  • Twisted Metal: Black — $9.99
  • War of the Monsters — $9.99

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.