Playstation 2 oyunları Playstation 4'te oynanabilecek

Playstation 2 oyunları Playstation 4'te oynanabilecek

Electronic Arts'ın içerisinde Playstation 2 oyunlarını da içeren Star Wars oyun paketini tekrar yayınlamasıyla birlikte Playstation 4'ün önceki nesil konsol oyunlarına destek vereceği söylentileri tekrar konuşulmaya başlandı. Sony de sonunda bir açıklamayla Playstation 2 oyunlarının yeni nesil konsolunda oynanabileceğini doğruladı.

Sony yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Playstation 2 emülatörü için geliştirmeler devam ediyor ancak ne aşamada olduğu ve diğer detaylara dair bilgiler şimdilik paylaşılmıyor. Ancak açıklamadan anlamadığımız kadarıyla bu emülatör tüm Playstation 2 oyunlarının Playstation 4'te de oynanabilmesine olanak sağlayacak. Efsane konsolun kült oyunlarını oynamak için bir çok oyuncunun can attığı bir gerçek.

playstation-2-playstation-4-emulator

Playstation 3 oyunlarının Playstation 4'te oynanabilmesi konusundaysa Sony net konuşmuş, bu desteğin verilmeyeceğini açıklamıştı. Sebebiyse harcanan eforun karşılığının alınamayacağını düşünmeleriydi. Anlaşılan o ki Playstation 2 için bu tavizi vermeyi doğru buldular.  Digital Foundry, yayınladığı bazı Playstation 2 oyunlarını Playstation 4'te oynamış ve görüntü kalitesindeki farklılıkları bir videoda toplamış. Aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.