Hackercouch: Hackerlar için ücretsiz konaklama ve ağırlama servisi

Hackercouch: Hackerlar için ücretsiz konaklama ve ağırlama servisi

Sık sık seyahat eden ve yeni insanlarla tanışmaktan hoşlanan kişileri hedefleyerek kurulan Couchsurfing bugün milyonlarca insanın konaklamasına aracılık eden bir servise dönüştü. Aynı hedefle ancak dikey olarak yola çıkan Hackercouch da bilgisayar 'korsan'larının diğer 'korsan'lar tarafından ağırlamasına aracılık eden bir servis olarak hayata geçirilmiş.

Hackercouch aslında yeni bir servis değil. Üç yıl önce Jan-Christoph Borchardt tarafından GitHub üzerinde hayata geçirilmiş açık kaynak kodlu bir proje ancak sonradan pasif kalmış. Bir grup yazılım geliştirici de aynı projeyi devam ettirmeye karar vererek Hackercouch projesini tekrar hayata geçirmiş. Servis şu anda tamamen ücretsiz ve birçok konaklama adresinin bilgisini listeliyor.

hackercouch-1

Servisin temel amacı seyahat eden veya farklı ülkeleri ziyaret etmek isteyen bilgisayar uzmanlarına, tabiri caizse kendileriyle "aynı kafada" olan ve başlıca ücretsiz hızlı internet ile kahve sağlayabilecek ücretsiz konaklama alanlarını listelemek. Servis üzerine şimdiden Filipinler'den Kolombiya, Belçika ve ABD'ye kadar farklı kişiler tarafından konaklamaya müsait adresler ve açıklamaları eklenmiş. Ev sahiplerinin ülke/şehir bilgisi ile Twitter, GitHub, websitesi ve Facebook gibi sosyal ağlardaki kişisel sayfaları da ilanlara ekleniyor, böylece yanında konaklama yapacağınız kişinin sosyal ağlardaki yansımasını görebiliyorsunuz.

hackercouch

Hackercouch'a ilan girilmesi ise oldukça orijinal. İlan bilgilerinizi içeren bilgileri Hackercouch'un GitHub sayfasındaki ilgili bölüme "fork"luyorsunuz ardından commit'leyerek dosyayı onaya gönderiyorsunuz. Hackercouch ekibi bilgileri kontrol ederek onay veriyor. Product Hunt üzerinde de yer alan projeye puan vererek destek olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.