Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında Türkiye'ye gelen Uluslararası WAVE İnovasyon Sergisi'ne genel bakış [Video]

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası bu yıl “Sınırsız inovasyon, sınırsız potansiyel” temasıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Fuara dört yıldır stratejik ortak olarak destek veren Türk Ekonomi Bankası (TEB) da WAVE adlı inovasyon sergisiyle bu sene fuara ayrı bir renk kattı.

Uluslararası Wave İnovasyon Sergisi 3'ü yerli (TEB Girişim Evi'nin desteklediği) olmak üzere 23 inovatif girişimin yer aldığı bir sergi.Paris, Milano, San Francisco gibi şehirlerden sonra İstanbul’a da sergide dünyanın farklı ülkelerinden proje tanıtımları alıyor.

Zeynep Demirkol ile yaptığımız röportajda da değinildiği üzere projeler aşağıdaki 5 ana akım etrafında toplanıyor ve gerçekten ilham verici nitelikler sunuyor;

  1. Ortak Yaratım: Bir ekosistemin kişiler, şirketler, kurumlar vb. tüm paydaşları toplumlarımızın karşı karşıya olduğu ve tek başına çözemeyecekleri sorunlara birlikte çözüm geliştirmek üzere işbirliği yapar.
  2. Maker Hareketi: Herkes yaratıcılık kapasitesine ve gereken araçlara sahiptir. (fab lab, Kendin Yap, 3 Boyutlu yazıcılar vb.)
  3. Paylaşım Ekonomisi: Kişiler ve/veya şirketler arasında, mülkiyetten ziyade erişime dayalı bir paylaşım mantığıdır.
  4. Döngüsel Ekonomi: Sürdürülebilir üretim ve tüketimi, atık oluşturmaktan kaçınmayı ve kaynakları mümkün olduğunca tekrar kullanmayı gerektirir.
  5. Katılımcı Ekonomi: Geniş katılım ve mümkün olduğu kadar çok kişinin ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefleyen bir ekonomidir. Dışlanma potansiyeli bulunanlar (yaşlılar, engelliler, yoksullar, vb.) dâhil olmak üzere tüm kişi ve paydaşlar bu kapsamdadır.

İnovasyon ve liderlik düşünürü olarak tanınan Navi Radjou'nunn küratörlüğünü yaptığı sergiyi bugün ve yarın İstanbul Kongre Merkezi'nde ziyaret edebilirsiniz. Fuarda Navi Radjou ve Jaideep Prabhu tarafından yazılan ve  'Tutumlu İnovasyon' adıyla Türkçe'ye kazandırılan “Jugaad Innovation: Think Frugal” adlı kitabı da edinebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.