Online ödemenin omnichannel'a evrimleşmesi

Online ödemenin omnichannel'a evrimleşmesi

19 binden fazla üye iş yeriyle Avrupa'nın en büyük ödeme altyapısı sağlayıcılarından Wirecard, 2014 yılında 3pay | Mikro Ödeme‘yi 26 milyon euro'ya satın alarak Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Wirecard Türkiye CEO'su Alper Akcan, Webrazzi Finansal Servisler'15'te Online Ödemenin Omnichannel'a Evrimleşmesi başlıklı bir sunum yaptı. 

Online ödemenin evrimine dair kısa bir giriş yapan Akcan, online kart saklama, sanal kartlar gibi yenilikçi metotlar geliştirerek Card No Present (CNP) fiziksel bir karta ihtiyaç duymayan ödeme teknolojilerinde hızla yol kat ettiğimizi söyledi. Wirecard'a göre sırada, online tarafta öğrenilenler uyarlanarak dönüşecek olan Card Present işlemleri var. Bunda omnichannel ya da çok kanallı her şeyin, son dönemin en etkili trendlerinden biri olmasının etkisi büyük, tahmin edebileceğiniz gibi.

platinum masa

Wirecard'ın omnichannel'a yaklaşımını gösteren örnek uygulama ise Türkiye'de yakın zamanda yayınladığı Platinum Masa uygulaması. iOS ve Android tabalı cihazlar için yayınlanan uygulama, GastroClub içeriğiyle zenginleştirilen bir restoran keşif, rezervasyon ve ödeme uygulaması. Uygulamayı kullanarak İstanbul'daki 500'ün üzerinde restorandan rezervasyon yapıp Visa Platinum ayrıcalıklarından faydalanabiliyor ve yemek sonunda ödeme işlemi uygulama içindeki QR kod okuyucu kullanılarak yapılabiliyor. Uygulama, Visa'ya ve kullanıcılarına ödeme kolaylığı, promosyonlardan yararlanma gibi faydalar sağlıyor. Wirecard, kullanıcıların kredi kartı bilgilerinin uygulama içinde ya da üye iş yerinde saklanmasına gerek kalmadan, güvenli bir şekilde işlemlerini yapmasını sağlıyor. Fiziksel bir kart için, içerik odaklı geliştirilen mobil uygulama Wirecard'ın omnichannel odağında kurguladığı yaratıcı bir uygulama.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.