iPara'da 2 binden fazla aktif işyeri ve 200 binden fazla kullanıcı var

iPara'da 2 binden fazla aktif işyeri ve 200 binden fazla kullanıcı var

Point Otel Barbaros'ta düzenlediğimiz Webrazzi Finansal Servisler'15 konferansının sabah bölümünde iPara Koordinatörü Avşar Dirgin sahnedeydi. 2013 yılında Multinet tarafından satın almaları, daha sonra yasa gereği iki şirketin ayrılması ve mevcut hizmetleri üzerine Dirgin önemli bilgiler paylaştı.

2013 yılında Multinet tarafından satın alındıktan sonra çalışmalarını Multinet çatısı altında sürdürdüklerini söyleyen Avşar Dirgin, bu süreçte Multinet'ın bilgi birikiminden sonuna kadar faydalandıklarını belirtti. Multinet çatısı altındayken özellikle teknoloji ve İK stratejileri alanında önemli stratejik yardımlar aldıklarını aktaran Dirgin, bunun iPara için ilerleyen dönemlerde çok önemli olduğunu belirtti.

Multinet'in bugün 1 milyon kart sayısına ve 35 bin ödeme noktasına sahip olarak pazarda çok güçlü olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Avşar Dirgin, Haziran 2015'te yeni yasa gereği iki şirketin faaliyetlerini birbirinden tamamen ayırdığını ancak bağlarının devam ettiğini söyledi. Yeni yapılanmadan sonra iPara müşterilerine, sanal pos, ödeme güvenliği, kart saklama ve tekrarlı ödeme, pazar yeri ödeme altyapısı, oyun sitelerine özel ödeme altyapısı, mobil uygulama ödeme altyapısı, dijital cüzdan yönetimi, Multinet kartları ile ödeme altyapısı hizmetlerini sunuyor.

Dirgin, mevcut durumda iPara'nın 2 binden fazla aktif üye işyeri, 30'dan fazla e-ticaret sitesi entegratörü ile iş ortaklığı ve 200 binden fazla kayıtlı dijital cüzdan kullanıcısı olduğunu paylaştı. Sektörde yasa ve yönetmeliklerle düzenlenmemiş hala çok fazla gri zemin olduğunu belirten Dirgin, ayrıca üye işyerleri ve kullanıcıları için güvenlik algısı sorunun devam ettiğini belirtti. Bunlara ek olarak regülatik kurumlara karşı lobi eksiliği olduğunu da sözlerine ekledi.

2016 yılında iPara'nın altyapısını müşterilere satmaya hazırlandıklarını açıklayan Dirgin, çok güvendikleri üst düzey bir altyapıları olduğunu söyledi. Dirgin, 2016 yılında finansal teknoloji alanında 2015 yılında yapılan yasa değişikliklerinden sonra sektörün ivme yakalayacağına inandığını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.