Jay Z'nin sahibi olduğu online müzik servisi Tidal üçüncü kez CEO değiştiriyor

Jay Z'nin sahibi olduğu online müzik servisi Tidal üçüncü kez CEO değiştiriyor

Mart 2015'te Jay-Z tarafından satılan alınan online müzik servisi Tidal bir türlü beklenen etkiyi yaratamamıştı. Hal böyle olunca şirket Mart ayından bu yana iki kez CEO değiştirerek soruna çözüm bulmaya çalıştı. Bugün yapılan açıklamayla CEO yeniden değişti, Soundcloud'un iş geliştirmeden sorumlu eski baş yöneticisi Jeff Toig yeni CEO oldu.

Spotifiy, Deezer, Apple Music gibi büyük rakiplerin yer aldığı sektörde Tidal arkasına Jay-Z, Madonna, Beyonce, Daft Punk gibi isimleri almış ancak birtürlü beklenen ses getirmeyi ve büyük sıçramayı yapamamıştı. Şirketin kullanıcılara sunduğu yüksek ses kalitesi vaat eden TIDAL HiFi'de tepkilere neden olmuş şirket ardından TIDAL Premium üyelik paketi ile Spotify benzeri üyelik modeline kavuşmuştu.

Birçok uzmana göre ise Tidal en başından bu yana yanlış stratejilerle ilerliyor. Bunun yanında yine birçok uzman Tidal'ın ömrünün çok uzun olmayacağı kanaatinde. Tüm bu olumsuz eleştirilerin yanında Tidal'ın yeni CEO'su olan Jeff Toig müzik endüstrisinde önemli görevlerde bulunmuş ve bu alanda oldukça fazla deneyime sahip birisi. Verdiği röportajda Tidal'ın iş planının sanatçı odaklı yaratıcı bir platform olarak tanımlayan Toig, bunun güçlü ve ilgi uyandıran bir iş modeli olduğunu vurgulamış.

Sonbaharın başında 1 milyon aboneye ulaştığını açıklayan Tidal, bunların ne kadarının ücretli abonelerden oluştuğunu ise açıklamadı. Ocak ayından itibaren göreve başlayacak olan Jeff Toig'in strateji bakımından nasıl bir yol izleyeceğini ve Tidal'ı ipten alıp alamayacağını birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.