Finansal teknoloji alanındaki en 'hareketli' girişim SoFi 30 milyar dolar değerlemeye koşuyor

Finansal teknoloji alanındaki en 'hareketli' girişim SoFi 30 milyar dolar değerlemeye koşuyor

Nisan 2011'de kurulduktan sonra öğrencilerin kredi borçlarını tekrar finansa ve konsolide edebileceği bir pazar yeri olarak kurulan SoFi bugün finansal teknoloji alanındaki en gözde girişimlerin başında geliyor. SoFi'nin kurucu ortağı Michael Cagney de şirketin hizmetleri ve geleceği hakkında önemli açıklamalar yapmış.

Eylül 2015'te SoftBank öncülüğünde aldığı 1 milyar dolarlık yatırımdan sonra değerlemesi 4 milyar dolara ulaşmıştı. Nisan 2011'den bu yana 4 milyar dolar krediye aracılık eden şirket 2015 sonuna kadar bu rakamın 6 milyar dolara ulaşmasını beklediğini açıklamıştı. Finansal teknoloji şirketleri arasında tek bir yatırım turu sonunda en yüksek miktarda yatırım alan SoFi, Silikon Vadisi'nin "en iyi" fonlanan girişimleri arasında bulunuyor.

Yatırımcıların ilgisi ve kurdukları sistemin de en azından şu an için sorunsuz çalışmasıyla birlikte Michael Cagney, gelecekte 30 milyar dolar değerlemeye ulaşabileceklerini ve şimdiki değerleme hedeflerinin de bu olduğunu açıklamış. Finansal servisler alanında daha çok hizmeti servislerine katmak istediklerini belirten Cagney buna örnek olarak hayat sigortası alanını göstermiş. Dodd-Frank Wall Street reformları ve ABD Tüketici Koruma Yasası'nın SoFi'nin başarıya ulaşmasında etkili olduğunun altını çizmiş. Yatırımcıların gözdesi olan SoFi'nin 30 milyar dolar değerlemeye ulaşmak için nasıl hamleler yapacağını takip edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.