Finansal teknoloji girişimi SoFi'ye SoftBank öncülüğünde 1 milyar dolar yatırım

Finansal teknoloji girişimi SoFi'ye SoftBank öncülüğünde 1 milyar dolar yatırım

ABD merkezli finansal teknoloji (fintech) şirketi SoFi, öğrenciler için öğrenim kredileri ve borç konusunda bir pazar yeri hizmeti sağlıyor. Finansal teknoloji alanında en değerli 16 şirket arasında gösterilen SoFi, bugün 1 milyar dolar yeni yatırım aldığını duyurdu.

SoFi'nin yeni yatırım turuna öncülük eden kuruluş SoftBank. Japonya merkezli bir yatırım bankası olan SoftBank'ın bir çok teknoloji şirketine yatırımı bulunuyor. Ayrıca SoftBank'in aktardığı bilgiye göre 1 milyar dolarlık bu yatırım, bugüne kadar finansal teknoloji kategorisinde tek bir turda bir şirkete yapılmış en büyük yatırım olma özelliğini taşıyor. Milyar dolar değerlemeye ulaşmış olmasına rağmen SoFi, aynı değerlemeye ulaşmış diğer teknoloji şirketleri kadar tanınırlığa sahip değil.

Şirkete daha önce de yatırım yapan Third Point Ventures, Wellington Management Company, Institutional Venture Partners, RenRen, Baseline Ventures ve DCM Ventures bu turda da şirketin yatırımcıları arasında bulunuyor. Şirketin mevcut CEO'su ve kurucu ortağı Mike Cagney'da yaptığı açıklamada bu yeni yatırım turunun yeni ürünler çıkarmak ve hızlı büyümeyi sürdürmek için kullanılacağını bunun yanında servislerinin ABD'nin en güvenilir finansal teknoloji partneri olması gibi büyük bir hedefleri olduğunu belirtmiş.

2011 yılında öğrenci kredileri özelinde hizmet vererek açılan SoFi ardından hizmetlerini ipotek, mortgage, mortgage'ın tekrar finansmanı ve bireysel krediler de dahil olmak üzere genişletti. Bugüne kadar 4 milyar dolar krediye aracılık eden şirket yıl sonuna kadar bu hacmin 6 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini da ayrıca belirtmiş. Toplamda 500 çalışanı olan şirket yeni yatırımla 100 kişilik bir işe alım da yaparak büyümesini sürdürmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.