800 bin kullanıcıya ulaşan Voscreen, Türkiye'de geliştirilen en iyi dil öğrenme uygulaması olabilir

800 bin kullanıcıya ulaşan Voscreen, Türkiye'de geliştirilen en iyi dil öğrenme uygulaması olabilir

Her seviyeden kullanıcıya hitap edecek kadar basit ve geri planda iyi planlanmış bir iş modeli. İyi bir uygulamayı bu şekilde tanımlıyorsanız Voscreen vereceğiniz tüm puanları hak ediyor. Türkiye'de geliştirilen ve 19 ana dilde yayın yapan platformun dünya çapında 800 bin kullanıcıya ulaşması bu nedenle tesadüf ya da sadece pazarlama başarısından ibaret değil. 345 bin aylık aktif kullanıcısı olduğunu söyleyen Voscreen, Türkiye'den çıkan en iddialı dil öğrenme uygulamalarından biri.

voscreen

Voscreen'in aktif kullanıcılarının son bir aylık coğrafi dağılımına göre, kullanıcıların yüzde 46'sı Türkiye'den, yüzde 33'ü Meksika (yüzde 8), Venezuela (yüzde 7), Mısır (yüzde 7), Kolombiya (yüzde 6), Şili (yüzde 5) olmak üzere beş ve yüzde 21'i 62 farklı ülkeden geliyor.

Voscreen, İngilizce öğrenmenin vazgeçilmez reçetelerinden orijinal video tüketimine odaklanmasıyla aslında dil öğrenmeyi hızlandıran bir uygulama (Language Learning Accelerator).  Tamamen ücretsiz olarak sunulan mobil uygulamasını indirip, Voscreen'in en fazla 15 saniye uzunluğundaki İngilizce videolarını izlemeye başlıyorsunuz. Keyifle izleyebileceğiniz bu kısa videolar tanınmış filmler, animasyonlar, spor müsabakaları ve belgesellerden alınan kesitlerden oluşuyor. Her bir videonun sonunda, Voscreen videoda geçen bir cümlenin ana dilinizdeki doğru karşılığını iki seçenekli bir soru şeklinde size soruyor. Voscreen sorulan cümleyi yazılı olarak da görmenize izin veriyor.

voscreen

Siz videoları peş peşe tüketirken, Voscreen'in ALIVE (Artificial Linguistic Intelligence for Visual Education) adını verdiği algoritmaları video sorularına verdiğiniz cevaplara göre İngilizce seviyenizi ölçüyor ve size sırada hangi videoyu göstereceğini belirliyor. Tekrar ve takviye esaslı çalışan ALIVE sistemi, bu sayede bir kullanıcının bir sonraki seviyeye geçmeye hazır olup olmadığını değerlendirebiliyor. Sistem dil öğrenmede yeni kelime edinme ve cümle kalıplarını tanımayı kolaylaştırıyor.

Buna ek olarak uygulama içindeki voStep ve voStructure özellikleriyle kullanıcıların evrensel İngilizce öğrenme standartlarına göre destek programlarını yapılandırmaları da mümkün. voStep altı seviye arasından kendi seviyenizi seçmenize izin verirken voStructure her bir seviyede odaklanmak istediğini konuları seçmenizi sağlıyor. Örneğin, "Am, Is, Are" kalıplarını seçtiğinizde, bu konuyu öğrenmenize yardımcı olan videolar görmeye başlıyorsunuz.

voscreen3

Voscreen içindeki videolar, kullanıcıların ilgisini çekebilecek herhangi bir konu için giriş niteliği de taşıyabiliyor. Bir parçasını gördüğünüz filmin ya da belgeselin tamamını izlemek isterseniz, her bir videonun sol üst köşesinde görülen (+) ikonuna dokunmanız yeterli. Sizi kaynağa yönlendiren Voscreen bu sayede kültürel keşfin de önünü açıyor.

İlk kez geçtiğimiz yıl Nisan ayında yayınlanan Voscreen, altı kişilik çekirdek bir kadronun dört yıllık çalışmasının ürünü ve bugün ekibinde gönüllülerin de dahil olduğu 14 kişi var. Girişim, kurucuları, şirket yapısı, yatırım alıp almadığı ve gelir modeliyle ilgili kamuoyuna henüz açıklama yapmıyor. Mobil video tüketiminde patlama yaşandığı bir dönemde Voscreen'in gelir yaratma açısından yüksek potansiyele sahip olduğu söylenebilir. Ancak daha sağlıklı bir yorum elbette bu modelin net bir şekilde açıklanmasıyla yapılabilir.

Uzun bir süredir radarımızda olan ve sessiz sedasız mobil öncelikli olarak yeniden yapılandırılan Voscreen'in önümüzdeki dönemde adını daha sık duyacağız gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.