Hindistan, 402 milyon internet kullanıcısıyla ABD'yi geride bırakacak

Hindistan, 402 milyon internet kullanıcısıyla ABD'yi geride bırakacak

Hindistan İnternet ve Mobil Derneği tarafından yapılan bir pazar araştırmasına göre Hindistan, Aralık ayında internet kullanıcı sayısı sıralamasında ABD'yi geride bırakacak.

Söz konusu araştırma IMRB International adlı araştırma şirketi tarafından Hindistan'ın 35 şehrinde yapılmış ve Hindistan'ın internet kullanıcı sayısındaki büyümesini açıkça gözler önüne seriyor. Ekim ayı itibarıyla 375 milyon internet kullanıcısına sahip olduğu belirtilen Hindistan'ın, Aralık ayında ABD'yi geride bırakarak Çin'in ardından ikinci sıraya yerleşeceği belirtiliyor.

Aralık ayında Çin'in 600 milyon internet kullanıcısına sahip olacağını belirten IMRB International, Hindistan'ın ise 402 milyon internet kullanıcısına ulaşacağını tahmin ediyor. Hindistan'daki internet kullanımının artış hızı da bu tahminleri pekala doğruluyor.

Haziran 2016'da 462 milyon internet kullanıcısı

100 milyon internet kullanıcısından 200 milyon internet kullanıcısına çıkması 3 yıl süren Hindistan, bir sonraki 100 milyonluk adımı sadece 1 yıl içinde kapatmak üzere. Hindistan'da internet kullanıcısı sayısı geçen yıla göre yüzde 49 artmış ve Haziran 2016'da toplam internet kullanıcısı sayısının 462 milyonu bulması bekleniyor.

Hindistan'ın mobil internet kullanımınıdaki yükselişi de bir hayli dikkat çekici. Aralık 2015'te 306 milyon kullanıcının internete mobil cihazları üzerinden bağlanacağı tahmin ediliyor. Geri kalan yüzde 24'lük kısım da önümüzdeki dönemde mobil internete geçiş yapacaklarını belirtiyor.

Diğer yandan Ekim 2015 rakamlarına göre internet kullanıcılarının yüzde 69'u her gün internete bağlanıyor ve internet kullanıcılarının yüzde 71'i erkeklerden oluşuyor. Kent merkezlerinde kadınların internet kullanım yüzdesi yüzde 38'e kadar çıkıyor ve genel olarak kadın internet kullanıcılarının artış hızı yüzde 39 iken erkeklerde bu oran yüzde 28'de kalıyor. Kırsal bölgelerde ise erkeklerin intenret kullanım oranı yüzde 88'e kadar çıkıyor.

Güncel verilere göre Hindistan'ın nüfusu 1,3 milyara yaklaşıyor.

Sözün özü, bu rakamlar Hindistan'a yapılan internet yatırımlarının yükselişini açıklamaya yetiyor da artıyor. Keza Google ve Facebook da yaptıkları çalışmalarla Hindistan'ın internet kullanımını hızla artırmaya çalışıyor.

Hindistan'ın Çin'i geçip geçmeyeceğini ise önümüzdeki dönemde göreceğiz ama tek çocuk uygulamasını kaldıran Çin'in bu ünvanı uzun yıllar boyunca başkasına kaptırmaya pek de niyeti olmadığını söylemek mümkün.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.