Google'ın bulut gelirleri 2020'de reklam gelirlerini geçecek

Google'ın bulut gelirleri 2020'de reklam gelirlerini geçecek

San Francisco'da düzenlenen Structure konferansının konuşmacılarından olan, Google'ın teknik altyapılardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Urs Hölze, şirketin 2020 hedefleri için önemli açıklamalarda bulundu.

Google'ın ana gelirinin reklam olduğunu hatırlatan Urs Hölze bu durumu önümüzdeki 5 yıl içerisinde değiştirmek istediklerini söyledi. Google'ın bulut tabanlı servislerinin gelirlerinin, reklam gelirlerini 2020 yılında geçmesini planladıklarını aktardı. Buradaki ana hedeflerinin ise Google'ın bir "bulut" şirketi olması olduğunu belirten Hölze, piyasadaki mevcut rekabetten de çekinmediklerini söyledi.

2001-2014-800px

Bulut alanında Amazon Web Services (AWS) ve Microsoft Azure gibi dişli iki rakibe sahip oldukları hatırlatıldığında ise bu şirketlerle karşılaştırılmaktan korkmadıklarını yenileyen Urs Hölze, iOS'un da Android'ten önce piyasaya çıktığını ancak bugün Android'in tüm dünyada lider mobil işletim sistemi olduğunu belirtti. Görünen o ki Google, Alphabet değişimiyle birlikte büyük ve yeni hedefler koymuş, bulut alanındaki rekabeti diğer şirketlerin hamleleriyle birlikte yakından izlemeye devam edeceğiz.

Görsel Kaynak: Asif Islam / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.