Fossil Group giyilebilir teknoloji girişimi Misfit'i 260 milyon dolara satın aldı

Fossil Group giyilebilir teknoloji girişimi Misfit'i 260 milyon dolara satın aldı

Fossil Group, uyku düzeninizi takip edebilmenizi sağlayan bir giyilebilir sağlık izleme girişimi Misfit'i satın aldığını duyurdu.

Satın alma bedeli olarak Misfit için 260 milyon dolar ödeme yapacak olan Fossil Group, Misfit'in giyilebilir teknolojilerini ürünlerine aktarmayı amaçlayacak.

Saat, aksesuar, mücevher, çanta ve diğer deri ürünlerin üreticisi olarak çalışan ve Michael Kors, Emporio Armani, Diesel, Marc by Marc Jacobs, Karl Lagerfeld, adidas ve DKNY gibi çok ünlü markalar için üretim yapan bir tedarikçi konumunda olan Fossil Group, bünyesindeki güçlü tasarım ekibini Misfit ile birleştirdiğinde, hem tasarımsal anlamda hem de teknolojik olarak çok üst düzey markaların yeni be şık ürünleri önümüzdeki dönemde karşımıza daha çok çıkabilir.

Bugüne dek toplamda aralarında Founders Fund, Xiaomi, GGV Capital gibi yatırımcıların da bulunduğu 64.6 milyon dolarlık yatırım alan Misfit, Fossil Group'tan ödemenin bir kısmını nakit bir kısmını da banka borçlarının kapatılması şekliyle temin edecek. Satın almayla birlikte, Misfit'in CEO'su Sonny Vu, Fossil Group CTO'su olarak hizmet verecek.

Misfit Shine gibi, Red Dot ödüllü ve de fiyat anlamında uygun ürünleri bulunan Misfit, bundan böyle daha üst liglerdeki markalar için önemli ürünlerin üretimi gerçekleştirecek gibi gözüküyor. Saat formundaki ürünleri, özellikle saat konusunda uzman kabul edilen Fossil Group'un üreteceği saatleri daha akıllı hale getirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.