Yeni tur yatırım alan Fiverr, ücretlendirme modelini değiştiriyor

Yeni tur yatırım alan Fiverr, ücretlendirme modelini değiştiriyor

Fiverr

Küçük ücretlere iş yaptırma sitesi Fiverr.com, yeni yatırım turunda tam 60 milyon dolar yatırıma imza attı ve Avrupa açılım hedefini daha hızlı gerçekleştirmenin yolunu da bulmuş oldu.

Bilmeyenler için tekrarlayacak olursak Fiverr, küçük bir ücret karşılığında tasarım, yazılım, içerik üretimi vb. işleri yapacak kişileri bulmanıza olanak tanıyor. Genel itibarıyla ciddi bir uzmanlık istemeyen işler için kurulan ama sonradan giderek zenginleşen Fiverr, boş vakitlerinde para kazanmak isteyenlerle vakitten tasarruf etmek isteyenleri buluşturuyor.

Fiverr, son olarak Ağustos ayında 30 milyon dolar bir yatırım almış ve Ekim ayında Avrupa'ya açılma hedeflerini paylaşmıştı. Square Peg Capital yeni yatırımcı olarak Fiverr'ı desteklerken, eski yatırımcılar Bessemer Venture Partners, Accel Partners ve Qumra Capital bu yatırıma da katılmış. Fiverr'ın şimdiye dek aldığı toplam yatırım tutarı ise 110 milyon dolara yükselmiş.

5 dolar sınırlaması kalkıyor

ABD merkezli girişim, yeni üyelere ulaşmak konusunda  daha agresif olacağını söylerken, 5 dolarlık minimum zorunlu fiyat etiketini de kaldıracağını belirtiyor. Yeni bir fiyatlandırma paketi sunacağını açıklayan Fiverr, bu yeniliğin işleri basitleştireceğini de iddia ediyor.

Paylaşılan rakamlara göre Fiverr'da ayda 1 milyon işlem yapılıyor ama bu işlemlerin ekonomik karşılığı açıklanmıyor. Söz konusu yeniliklerle daha yetenekli kişilere ve KOBİ'lere ulaşmayı hedefleyen Fiverr, rotayı Upwork (eski Odesk) ve Freelancer.com gibi girişimlerin önüne kıracak gibi duruyor.

Fiverr CEO'su Micha Kaufman, kısa süreli iş gücünün 2020'de toplam iş gücünün yüzde 43'üne denk düşeceğini söylüyor ve bu alandaki yerel girişimlere de bir mesaj göndermiş oluyor. Hatırlayacağınız gibi Türkiye'deki Fiverr benzeri girişimlerden Bionluk.com, Temmuz ayında 500 bin TL, SadeceOn.com da Ekim ayında 500 bin TL yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.