Mobil alışveriş asistanı Vipme, Türkiye'de günlük ortalama 800 yeni üye kazanarak büyüyor

Mobil alışveriş asistanı Vipme, Türkiye'de günlük ortalama 800 yeni üye kazanarak büyüyor

2013 yılında mobilde indirim kampanyalarını takip eden bir mobil uygulama olarak pazara sunulan Vipme, geçtiğimiz Mayıs ayında baştan sona yenilendi. Bir mobil alışveriş asistanı ve kişisel indirim rehberi olarak yeniden tasarlanan Vipme, bu süreçte kendi verilerine göre, 70 bin üyeyi geride bıraktı. Sene başında aldığı yatırımla pazarlamaya ağırlık veren girişim, günlük ortalama 800 yeni üye kazanarak büyümesini sürdürüyor.

Vipme, daha önce kendi ekibiyle mobil uygulama yazılımları geliştiren Gökhan Örün ve Türk Telekom Grup'ta sekiz yıl boyunca Digital Ürün Yönetimi, Pazarlama ve Satış Müdürlükleri  gibi görevler üstlenen Emre Ulusoy'un ortak girişimi. Bugüne kadar miktarı açıklanmayan iki tur yatırım alan girişim, perakende markaları ve kullanıcılar arasında mobil öncelikli, kişiselleştirilmiş bir iletişim kanalı olarak kurgulanmış.

vipme app

İlgi alanlarınızı seçerek kullanmaya başladığınız Vipme uygulaması, bu tercihlerinize göre size 'doğru zamanda doğru indirim bildirimlerini' gönderiyor. Vipme, bugüne kadar 200’den fazla markanın 10 binden fazla kampanyasını, 6,5 milyon bildirimle kullanıcısına iletmiş.

Uygulama kullanıcı bağlılığını ve etkileşimini ise kişiselleştirilmiş içerikler sunduğu mobil dergiyle sağlıyor. Mobil dergi içeriği, kullanıcının ilgi alanları, cinsiyet ve yaş gibi faktörlere göre Flipboard benzeri bir yolla internetten her gün 'en iyi Türkçe içeriğin' çekilmesiyle oluşturuluyor.

Doğası itibariyle, Vipme indirim kampanyalarını duyurmak isteyen markaları hedefleyen bir mobil uygulama ve markalar için Campaign Engine, Vipme Advertorial ve Campaign Analysis olmak üzere üç farklı teklfi sunuyor. Campaign Engine markaların halihazırda vipme watchkullanıcılarını ilgi alanlarına göre segmente eden Vipme üzerinden ilgili kitlerlere hedefli ve konum bazlı indirim bildirimleri göndermelerini sağlıyor. Advertorial'lar dergi bölümünde gösterilirken, campaign analysis, tüm bu kampanyalarla ilgili markalara sunulan detaylı raporlamaları içeriyor.

Türkiye'de öncelikle offline perakendecileri hedefleyen mobil alışveriş asistanlarının çok yaygın olduğunu söylemek henüz mümkün değil. Bu alanda akla ilk gelen uygulama olan Hopi ile rekabet ettiği düşünülse de, Vipme puan sistemini kullanmamasıyla ayrışıyor. Girişim SMS kampanyalarını referans alıyor ve bunlara daha iyi bir alternatif sunmak istiyor.

Vipme'nin öncelikli hedefi, kullanıcı sayısını büyütmek. Uzun vadede kullanıcı veri tabanını genişlettikçe, kişiye özel ürün önerme gibi özellikler ve uygulama içinden ürünlerin satın alınabilmesi gibi özelliklerin uygulamaya eklenmesi planlanıyor. Öncelikse kullanıcı olarak kalacak: 'Ne yaparsak yapalım Vipme asla kullanıcının duymak istemediği birsey söylemeyecek, önermeyecek' diyor Emre Ulusoy.

Vipme iOS, Android tabanlı telefonlar ve Apple Watch'tan kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.