Nvidia karmaşık yapay zeka işlemleri için tasarlanan mini bilgisayarını tanıttı

Nvidia karmaşık yapay zeka işlemleri için tasarlanan mini bilgisayarını tanıttı

Drone donanımlarının ve teknik kapasitelerinin gelişmesiyle birlikte bu alan için geliştirilen mini bilgisayarlarda arttı. DJI'dan sonra Nvidia da karmaşık işlemler ve yapay zeka sistemleri için tasarladığı Nvidia Jetson TX1'ı tanıttı.

Nvidia'nın yeni tanıttığı ve kredi kartı büyüklüğünde olan Jetson TX1, yüksek 'makine öğrenme' kapasitesi göz önüne alınarak tasarlanmış. Bu özellikle ile geliştiricilerin otonom drone'lar yapabilmesi ve bunların çeşitli amaçlar için kullanılması amaçlanıyor. Örneğin üzerinde programlanmış Nvidia Jetson TX1 bulunan bir drone tamamen otonom olarak uçarak ormandaki yardım ve kurtarma çalışmaları için kullanılabilir ya da kalabalık alanlardaki şüpheli etkinlik tespitleri için kullanılabileceği verebileceğimiz ilk örneklerden.

Geliştiriciler Jetson TX1 ile aynı zamanda derin sinir ağları işlemleri üzerinde çalışabilecekler. 64-bit ARM A57 işlemci, 1 teraflops, 256-core Maxwell grafik işlemci, 4 GB RAM ve 16 GB depolama alanına sahip geliştirici kiti modeli ile 12 Kasım'da 599 dolarlık fiyat etiketiyle önsiparişe çıkacak olan TX1, 2016'nın başından itibaren 299 dolarlık fiyat etiketiyle tüm kullanıcılara sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.