MENA'nın Uber'i Careem, Abraaj Group liderliğinde 60 milyon dolar yatırım aldı

MENA'nın Uber'i Careem, Abraaj Group liderliğinde 60 milyon dolar yatırım aldı

Özel araç çağırma uygulamalarının MENA merkezli oyuncusu Careem, Hepsiburada'ya yatırım yapan Abraaj Group'un liderlik ettiği turda 60 milyon dolar yatırıma imza attı.

Uber'in şehir içi taşımacılıktaki yıkıcı etkisini MENA bölgesinde yakalamak isteyen Careem, şimdiye dek güzel bir ilerleme kaydetmiş ve bir kaç yatırımla ilerlemesini sürdürmüştü. C Serisi yatırım turunda ise Abraaj Group gibi önemli bir yatırımcıyı da arkasına alarak büyüme hedeflerini yükseltti.

Magnus Olsson ve Mudassir Sheikha tarafından kurulan girişimin yeni yatırım turunda Abraaj Group'un yanısıra Al Tayyar, STC Ventures, Beco Capital, Lumia Capital, Impulse ve Wamda Capital gibi yatırımcılar da yer alıyor. 2014'te STC Ventures ile Careem'e 10 milyon dolar yapan Al Tayyar Group, Careem'in en büyük kurumsal yatırımcısı olmayı sürdürüyor.

Careem-Oze-Arac-cagirma

Yeni yatırım turuyla büyümesini hızlandırmak isteyen Careem, 2012'e Dubai'de kurulan bir girişim. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır'da aylık yüzde 30'un üzerindeki büyümesiyle dikkat çekiyor. Fas ve Pakistan'ın 20 şehrinde faaliyet gösteriyor ve artık daha fazla şehirde daha fazla müşteriye ulaşıp daha fazla kişiye iş vermek istiyor. Önemli işe alımlar yaparak stratejik adımlar atmak istiyor.

MENA bölgesindeki en büyük yatırım turlarından birine imza atan Careem'in Türkiye'yi açılım yapacağı pazarlar arasına ekleyip eklemediğini bilmiyoruz. Ancak Türkiye'de Hepsiburada'nın dışında yatırımları da bulunan Abraaj Group'un gerekli bilgilendirmeyi yapabileceğini düşünmemek elde değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.