Mobil tipografi oluşturma uygulaması Typorama, 500 bin indirilmeye ulaştı

Mobil tipografi oluşturma uygulaması Typorama, 500 bin indirilmeye ulaştı

Mobilde tipografi oluşturma uygulaması Typorama, Türkiye'de geliştirilen, küresel hedefli bir uygulama. Bugüne kadar 500 bin indirilme sayısına ulaşan uygulama ABD, Kanada, Avusturalya, Almanya, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde popüler. Typorama'nın toplam kullanıcılarının yalnızca yüzde 2'si Türkiye'den.

Sarp Erdağ ve Çağatay Kaptanoğlu'nun geliştirdiği Typorama, ilk kez geçtiğimiz Nisan ayında ücretli bir uygulama olarak App Store'da kullanıcılarla buluşmuştu. 1.99 dolardan satılan uygulama, ilk ayında Apple tarafından 490 ülkede en iyi yeni uygulamalar arasından öne çıkarılmasının da katkısıyla iyi bir başlangıç yaptı. Geçen sürede yeni kullanıcılara odaklanan Typorama, 27 Eylül tarihinden itibaren freemium modele geçiş yaptı. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye App Store ile birlikte Product Hunt'ta da öne çıkan uygulama, kullanıcıları tarafından daha çok otomatik tipografi yaratma aracı olarak kullanılıyor.

typorama4

Typorama, Replay gibi uygulamaların video düzenleme için yaptıklarını tipografi için yapmak isteyen bir uygulama olarak öne çıkıyor.  Uygulama sosyal ağlarda ya da kişisel çevrenizle paylaşmak istediğiniz mesajları, seçtiğiniz bir arka plan görseli ve tipografi ile görselleştirmenizi sağlıyor. Typorama'nın kendi verilerine göre, uygulama bugün yüzden fazla font ve yazı karakterini binlerce ücretsiz stok fotoğrafı ve 35 farklı stille tasarlamanıza izin veriyor. Oluşturduğunuz tasarımlarda, arka plan fotoğrafını ve metni ayrı ayrı düzenleyebiliyor ve daha kişisel hale getirebiliyorsunuz.

typorama3

Uygulama içi satışlardan gelir sağlamayı amaçlayan Typorama'da, tasarımınızın köşesine eklenen Typorama logosunu kaldırmak için 5.29 lira ödemeniz gerekiyor. Bunun karşılığında kendi logonuzu oluşturabilme ve bu logoyu tüm tasarımlarınıza otomatik olarak ekleme özelliğini de satın almış oluyorsunuz. Typorama, benzer fotoğraf ve video düzenleme uygulamaları gibi, premium yazı stillerini satarak da gelir yaratıyor. Önümüzdeki dönemde bu stillerin sayısının artması planlanıyor.

Mobil dünyadaki en iyi "kaliteli, kolay ve hızlı görsel yaratma" uygulamasını oluşturmak amacıyla yola çıkan Typorama ekibi, uygulamanın doğası gereği, farklı dillerde sorunsuzca çalışmasının oldukça kritik olduğunun farkındalar. Eğer Türkçe karakterlerle ilgili sıkıntı yaşıyorsanız, önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya eklenecek olan Türkçe dil desteği sorunuzu çözebilir. Bununla birlikte Almanca, Fransızca ve İspanyolca dil destekleri de aynı güncellemeyle yayınlanacak. Typorama'nın bir diğer yakın dönem planı, Android uygulamasını yayınlamak olacak.

Typorama iOS uygulaması için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.