Instagram 3D Touch ve Apple Pay destekli reklam modelini test ediyor

Instagram 3D Touch ve Apple Pay destekli reklam modelini test ediyor

Instagram milyonlarca aktif kullanıcısının yanı sıra on binlerce markaya da bir sosyal medya mecrası olarak hizmet veriyor. Instagram bu markalar için sadece bir vitrin değil, ticaret platformu olabilmek adına da adımlar atıyor.

Facebook, Pinterest ve benzeri pek çok şirketin yaptığı "Satın Al" (Buy) butonu gibi özelliklerin yanında artık farklı testler de gerçekleştiriyor.

Instagram'ın yeni test ettiği reklam modeli aslında sadece iOS kullanıcılarını ilgilendiriyor. Apple'ın iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinin desteklemeye başladığı 3D Touch özelliği sayesinde mobil ticarete daha yakın olmak isteyen Instagram, satış işlemini Instagram üstünde bitirtmeye çalışacak.

Instagram'ın test ettiği bu model henüz kesin detaylarıyla belli olmamış olsa da çalışma prensibi, reklamını gördüğünüz bir ürüne 3D Touch özelliği sayesinde basılı tutarak, ilgini ürünü Apple Pay aracılığıyla satın almanız için sizi yönlendiriyor. Böylece reklamı görmeniz ile bu reklamın satışa dönmesi arasındaki süre bir hayli kısalıyor.

Popüler mobil sosyal ağ Instagram, son yaptığı atakla ülkemizde de başlayan kendi reklam servisini ortaya çıkarmış ve bu işten para kazanmaya başlamıştı. Şimdi ise bu tarz yeni modeller ile hem reklamverenlere daha faydalı olmak hem de kullanıcılar için Apple'ın yeni teknolojisi 3D Touch ve Apple Pay gibi özellikleri kullanarak onların işini kolaylaştırmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.