Blue Coat bulut güvenlik girişimi Elastica'yı satın aldı

Blue Coat bulut güvenlik girişimi Elastica'yı satın aldı

Özel şirketlere ve resmi devlet kuruluşlarının data merkezlerine web trafiği güvenliği sağlayan donanımları satan Blue Coat Systems, bulut bilişimde güvenliği sağlayan bir girişim olan Elastica'yı satın aldı. Bain Capital'ın sahibi olduğu Blue Coat paylaşılan rakamlara göre Elastica için 300 milyon dolardan fazla ödeme yaptı.

Blue Coat, sattığı donanımlar sayesinde kurumlar içindeki web trafiğini yönetmeyi sağlıyor. Bu donanımlar sayesinde kullanıcılar, istenmeyen programların kullanımını, Facebook'a fotoğraf yüklemeyi ya da bir e-posta'ya ek koymayı engelleyebiliyor. Böylece, kurum içinden bir dosyanın dışarıya sızdırılma şansı en düşük seviyeye indiriliyor.

Blue Coat, işin donanım tarafında yer alırken, satın aldığı Elastica adlı girişim ise, aynı hizmetin bulut bilişimdeki karşılığı. Kısacası Elastica da buluttaki güvenliği ve veri akışını kontrol ediyor, istenmeyen uygulamaları engellemeye çalışıyor.

1996 yılında CacheFlow ismiyle kurulan Blue Coat, 2011'de Nasdaq'ta listenlenmeye başlamış ve Mart ayında, 2.4 milyar dolar bedelle Bain Capital tarafından satın alınmıştı. Satın alınan Elastica ise 2012 yılında San Jose'de kuruldu. Şubat 2014'de ürününü başlatan Elastica, Mart ayına gelindiğinde 30 milyon dolarlık bir yatırım duyurdu. Şu anda 130'dan fazla çalışanı ve 275 kurumsal müşterisine hizmet veren Elastica, bundan böyle Blue Coat'un olmuş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.