Youtube, sanal gerçeklik videolarını Android uygulaması üzerinde desteklemeye başladı

Youtube, sanal gerçeklik videolarını Android uygulaması üzerinde desteklemeye başladı

Youtube mobil uygulaması üzerinde yaptığı güncellemeyle sanal gerçekliğin daha geniş kitlelere yayılması için önemli bir adım attı. Youtube'un Android uygulaması üzerinden artık sanal gerçeklik videoları izlenebilecek.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre kullanıcılar Youtube'un Android uygulaması üzerinden sanal gerçeklik desteği olan videoları görüp izleyebilecekler böylece 360 derece bakış açısına sahip daha gerçekçi videoları deneyimleme fırsatına kavuşacaklar. Yapımcılar da aynı şekilde sanal gerçeklik videolarını Youtube'a yükleyerek milyonlarca kullanıcıya ulaşmasını sağlayabilecekler. Kullanıcılar desteği bulunan videolarda yer alan "VR mode" özelliğiyle videonun sanal gerçeklik haline geçiş yapabiliyorlar.

Google'ın birkaç dolar maliyetli sanal gözlüğü "Cardboard" ile de bu sanal gerçeklik videoları izlenebilecek. Youtube'ın yaptığı açıklamaya göre mevcut olarak platform üzerinde binlerce sanal gerçeklik formatında video bulunuyor. Youtube'ta üst düzey yönetici olarak görev yapan Neil Schneider'in yaptığı açıklamaya göre platform üzerinde limitli sanal gerçeklik deneyimine sahip yüksek çözünüklü videoların da bulunduğunu bu videoların da Cardboard ile izlenebileceğini hatta kullanıcıların bunları izlerken IMAX deneyimine benzer deneyim yaşayacağını aktarmış.

Sanal gerçeklik deneyimi şu anda yalnızca Youtube'un Android mobil uygulamasında Cardboard ile yaşanabiliyor. Şirket yakın zamanda Cardboard'u iOS platformu desteğinin de geleceğini ve Youtube'un iOS uygulamasında da aynı deneyimin yaşanacağını belirtmiş. Google'ın sanal gerçekliği YouTube için istediği söylentileri geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı, aradan geçen zaman bu tezi doğruladığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.