Sam Altman'dan girişimciler için el kitabı: Startup Playbook

Sam Altman'dan girişimciler için el kitabı: Startup Playbook

Y Combinator Başkanı Sam Altman, Silikon Vadisi'nin en tecrübeli girişimcilik mentorlarından biri ve hazırladığı Startup Playbook (Girişimcinin El Kitabı) adlı çalışmayla tecrübelerini bir kez daha (bkz: Startup Class) tüm dünyayla paylaşıyor.

Fred Wilson kadar sık blog yazmasa da Sam Altman, portfolyo değeri 65 milyar doları geçen Y Combinator'ın Paul Graham ile en önemli isimlerinden biri. Dolayısıyla sahip olduğu deneyime çok az kişinin sahip olduğunu söylemek de yanlış olmaz. playbook.samaltman.com adresinde yayınladığı bilgiler de bu deneyimlerden süzülen bir özet ve girişimcilere faydalı olacak bilgiler içeriyor.

Startup Playbook'ta neler var?

Birebir tavsiyelerin çok önemli olduğunu söyleyen Sam Altman, yine de genel bir taktiksel şema çizmenin mümkün olduğunu ifade ediyor. Bu içeriği de önce Y Combinator girişimcileriyle daha sonra da tüm girişimcilerle paylaşmayı düşündüklerini ifade ediyor.

Fikir, Harika bir ekip, Harika bir ürün, Harika icraat ve Kapanış bölümlerinden oluşan çalışmada Altman'ın odaklanmadan büyümeye, işe alımdan yatırım almaya kadar hemen her konuya değindiği görmek mümkün.

Girisimcilik-Kitabi-Sam-Altman

Kabaca 7500-8000 kelime civarında ölçtüğüm tüm metni playbook.samaltman.com üzerinden veya çıktısını alarak mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Daha önce göz atmadıysanız Sam Altman'ın öncülüğünde başlatılan Startup Class derslerine de göz atmanızı öneririm.

İllustrasyonlar: gkoberger.net

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.