Toplam destek miktarı 2 milyar doları geçen Kickstarter'da dakikada 1.182 dolar toplanıyor

Toplam destek miktarı 2 milyar doları geçen Kickstarter'da dakikada 1.182 dolar toplanıyor

Kickstarter projelerinin bol sıfırlı hedefleri artık daha hızlı gerçekleştirdiği dikkatinizi çekmiştir. Bilgi, Kicktstarter'ın bugün açıkladığı verilerle resmileşti. Kickstarter, kuruluşundan yani 2009 yılından bugüne platformundaki projeler için toplanan toplam destek miktarının 11 Ekim tarihinde 2 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Bu, platform için rekor bir süreye işaret ediyor.

Kickstarter pledge

Dakikada 1,182 dolar destek

Kickstarter'ın paylaştığı yukarıdaki grafikte de görebileceğiniz gibi, platformun ilk milyar dolarlık eşiği geride bırakması yaklaşık 4 yıl ve 10 ay alan bir süreydi. Geçtiğimiz ay ulaşılan ikinci milyar dolarlık destekse yalnızca 1 yıl yedi ayda sağlandı. Bunun anlamı Kickstarter'ın projelerine destek toplama hızının üç kat artış göstermiş olduğu. Bunu zaman bazında ifade edersek, Kickstarter ilk milyar dolarını topladığında dakikada ortalama 391 dolar destek alıyordu. İkinci milyar dolar içinse bu sayı dakikada bin 182 dolara çıktı.

kickstarter pledge oran

Kickstarter'ın açıkladığı verilere göre 2 milyar dolar toplam 9.5 milyon adet destekçiden toplandı. Kıyas için bir milyar dolarlık desteğin toplandığı Mart 2014'te bu sayı 5.7 milyon olarak açıklanmıştı. Bu, Kickstarter'ın destekçi sayısını da hızlanarak arttırdığını gösteriyor. Destekçilerin üçte birinin 2'den fazla projeyi desteklediği belirtilirken, binden fazla projeyi destekleyen 49 adet Kickstarter tutkunu olduğu da notlar arasında.

kickstarter kategori sayi

Geçen sürede Kickstarter'da 260 binden fazla proje yayınlandığı ve bunlar arasında yaklaşık 51 bin adet projeyle film ve video projelerinin ilk sırada olması bir diğer dikkat çekici not. Teknoloji projelerinin sayısı ise 15 bin bandında seyrediyor. Buna karşılık teknoloji en çok destek alan ikinci kategori.

Kickstarter dollar kategori

Toplam 360 milyon dolar destek alan teknoloji projelerinin önünde oyunlar var. Kickstarter'ın en çok desteklenen projeleri olma unvanını kazanan oyunlara toplam 412.4 milyon dolar destek sağlanmış bugüne kadar.

Veriler Kickstarter'ın başarısı açısından önemli bir kırılımı işaret ediyor ancak desteklerin platformdaki projeler arasındaki dağılımının dengesinin nasıl değiştiği konusunda bir bilgi henüz yok. Kickstarter projeleri belirttiğimiz gibi son dönemde daha çok hızlı fonlanma haberleri(miz) ile gündeme geliyor. Ancak "yaratıcılığı" desteklediğini belirten platformun bu projeleri daha fazla öne çıkaracak formüller geliştirmesi gerektiği de bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.