Kickstarter'da toplanan yatırımlar 1 milyar dolara ulaşmak üzere

Kickstarter'da toplanan yatırımlar 1 milyar dolara ulaşmak üzere

Eğer Kickstarter olmasaydı belki de Pebble veya Ouya gibi projelerin gün ışığına çıkması mümkün olmayacaktı. Her ne kadar bu ikisi Kickstarter’da destek bulmayı başarmış projelerden sadece ikisi olsa da aslında site üzerinden onlar gibi tam 57 binin üzerinde proje aradığı maddi kaynağı elde etmeyi başardı.

Öne çıkan başarılı projeler hem girişimcilerin, hem de yenilikleri yakından takip eden kullanıcıların Kickstarter’a verdiği önemin artmasına neden oluyor. Bu sayede de Kickstarter üzerinden bugüne kadar toplanmış olan rakam 1 milyar dolar barajına ulaştı.

Bu yazı hazırlanırken Kickstarter’ın 1 milyar dolara ulaşmasına sadece 55 bin dolar kalmış ve çok kısa süre içinde de 1 milyar dolar barajı aşılmış olacak…

Kickstarter 1 milyar dolara ulaşmak üzere

Kickstarter’ın düzenli güncellediği istatistik sayfasında yer alan rakamlara göre bugüne kadar başarılı şekilde aradığı kaynağa kavuşmuş olan proje sayısı tam olarak 57.118. Projelere destek verenlerin sayısı ise 5.717.335. Bu destekçilerin 1.692.706 tanesi ise en az 2 veya daha fazla projeye destek vermiş.

Hedefine ulaşmış projelerden 6.162 tanesi 1000 dolar ve altı bir destek toplamış durumda. Bin ile 9.999 dolar arasında destek toplayan başarılı projelerin sayısı ise 36.224. Bu aralık aynı zamanda tüm başarılı projelerin yüzde 63’üne denk düşüyor.

1 milyon doların üzerinde destek toplamayı başarmış projelerin sayısı ise 58. Bu sırada en yükek miktarda destek almış projeleri şu sayfadan görebilirsiniz. Şuradan da Türkiye’den en fazla destek elde etmiş projeleri inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.