Adobe, comScore'un büyük veri üzerine çalışan bölümü Digital Analytix'i satın aldı

Adobe, comScore'un büyük veri üzerine çalışan bölümü Digital Analytix'i satın aldı

Öncü online trafik ölçümleme şirketlerinden olan comScore'un büyük veri iş zekâ servisi Digital Analytix, Adobe tarafından satın alındı.

Adobe ve comScore anlaşmanın detaylarıyla ilgili açıklama yapmaktan şimdilik kaçınıyor ancak Adobe anlaşmanın Aralık ayında tamamlanmasını beklediklerini aktarmış. Adobe, comScore'un Digital Analytix bölümünün kullandığı tüm teknolojik altyapıyı ve en önemlisi müşteri hesaplarını da bu satın almayla birlikte kendi bünyelerine dahil ettiğini doğruluyor. Ancak servisin müşteri sayısıyla ilgili detaylar açıklanmıyor.

comScore'un 2015 üçüncü çeyreğe ait olarak paylaştığı bir ilginç bilgi de Digital Analytix bölümünün 2015 dördüncü çeyrekte şirkete 4,85 milyon dolar gelir getirmesinin beklendiği. comScore'un 2015 üçüncü çeyrekte toplamda 92,4 milyon dolar gelir elde ettiğini düşünürsek bu çok küçük bir parça olarak kalıyor. Adobe ise bulut pazarlama ve B2B servisleri alanında müşterilerine daha geniş yelpazede hizmetler sunmak için Digital Analytix'i satın aldığını belirtti. Özellikle şirket hazırlayacağı büyük veri raporlarıyla şirketlere pazarlama stratejileri konusunda yardımcı olmak istiyor.

Eylül 2015'te Rentrak732 milyon dolar bedelle satın alan comScore aynı zamanda mobil operatör analitik bölümünü ayrı bir departman haline getirerek bu alanda Nielsen ve diğer rakiplerine göre daha odaklı giderek onlara karşı rekabette elini güçlendirmek istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.