Amazon'a rakip olmak isteyen Jet.com, yarım milyar dolar yatırıma imza atabilir

Amazon'a rakip olmak isteyen Jet.com, yarım milyar dolar yatırıma imza atabilir

ABD'nin e-ticaret devi Amazon'a kafa tutmak gibi büyük bir hedefi olan Jet.com, Fortune'un kaynaklarına göre Fidelity öncülüğünde yarım milyar dolar yatırımla hızlanmaya hazırlanıyor.

Hatırlatmak gerekirse 2010'da Diapers.com‘u Amazon'a yarım milyar dolara satan Marc Lore, 2015'te Jet.com'u kurarak Amazon'a kafa tutacağını göstermişti. Fortune'un verdiği bilgiye göre Jet.com'un yatırım öncesi değerlemesi 1 milyar dolar olmuş.

Kendini yeni nesil bir pazar yeri olarak tanımlayan Jet.com, yatırım haberi konusunda bir açıklama yapmıyor ama daha önce Fidelity ile görüşmeler yaptığını doğrulamış olması haberin doğru olma olasılığını artırıyor.

Jet.com Amazon

Her yerdeki perakendecilerden oluşan büyük bir ağ

E-ticaretteki gizli masrafları aradan çıkarmak isteyen Jet.com, bebek ürünlerinden mobilya çeşitlerine kadar hemen her alanda ürünün satışını yapıyor. Yaptığı önerilerle daha çok satın alma karşılığında daha da uygun fiyatlar sunuyor. Perakendecilerin yerel envanterlerine odaklanarak büyük bir lojistik ağı kurmaksızın iş hacmini genişletmeye çalışıyor.

Diğer yandan başlangıçta belli bir abonelik ücretiyle müşteri kabul eden girişim Ekim ayında bu modeli uygulamaktan vazgeçmiş. Şu anda direkt olarak Jet.com'dan istenilen alışveriş yapılabiliyor.

2016 sonunda bin 500 çalışana ulaşmayı hedefleyen Jet.com'un bu yatırımı resmiyete kavuşturması durumunda hedeflerine doğru önemli bir adım atmış olacağı malum. Bununla beraber bu yatırım Amazon gibi bir deve karşı koymanın bir hayal olup olmadığını da bize göstermesi açısından önem taşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.